Τετάρτη 12 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετάθεση ευθυνών

Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση η χτεσινή εγκύκλιος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, με την οποία για την καθαριότητα και προστασία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, των αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων, των χώρων ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, των κοινοχρήστων χώρων, των χώρων τουριστικού ενδιαφέροντος και διακίνησης τουριστών, ουσιαστικά ανατίθεται ο συντονιστικός ρόλος στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στους δήμους.

Ενας σημαντικός ρόλος που για να υλοποιηθεί στην πράξη απαιτεί και την εξίσου σημαντική διοχέτευση κονδυλίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι' αυτό όμως δε λέει κουβέντα η - κατά τα άλλα "παχυολόγα" - εγκύκλιος του κυρίου υπουργού...

Δηλαδή, η κυβέρνηση υποδεικνύει στις Τοπικές και Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις άλλον έναν τομέα να βάλουν τους δημότες να πληρώσουν μέσω επιβολής φορομπηχτικών μέτρων.

Ομως, δεν είναι μόνον αυτό. Ταυτόχρονα, μεταχειρίζεται το γνωστό "κόλπο" της μετάθεσης ευθυνών, επιζητώντας για μια ακόμη φορά άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα, τα οποία θα υποδείξει ως υπεύθυνα σε περίπτωση που αρχίσουν οι πυρκαγιές, ή εξακολουθούν οι εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι να θυμίζουν καρμανιόλες και μένουν απεριποίητοι οι αρχαιολογικοί χώροι.

Φτηνά κόλπα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ