Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΟΤ
Τρέχουν να μαζέψουν τις επιπτώσεις...

Μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση του τουρισμού στις περιοχές που πλήττονται με ιδιαίτερη όξυνση εξαιτίας των συνεχιζόμενων αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κατά την προχτεσινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

  • Πρόγραμμα διαφημιστικό και δημοσίων σχέσεων για τις αγορές της δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, συνολικού ύψους περίπου ενός δισ. δρχ. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός ανά αγορά και η υλοποίηση των σχετικών δράσεων θα ξεκινήσει άμεσα.
  • Πρόγραμμα επικοινωνίας με στόχο την ενίσχυση περιοχών που πλήττονται περισσότερο, όπως Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσος, Πιερία κλπ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω των νομαρχιακών επιτροπών τουρισμού της κάθε περιοχής με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας μέσω του εσωτερικού τουρισμού. Ο ΕΟΤ θα καλύψει μέχρι το 50% της αντίστοιχης δαπάνης για κάθε περιοχή, με ανώτατο προϋπολογισμό τα 300 εκατ. δρχ.
  • Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με προορισμό τις περιοχές αυτές, προϋπολογισμού 400 εκατ. δρχ. το οποίο θα οργανώσει και θα υλοποιήσει ο ΕΟΤ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ