Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργιακό πρόγραμμα στην ΑΓΕΤ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με τον "αέρα" της αδιαλλαξίας και την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" η ιταλική διοίκηση της ΑΓΕΤ,επιδιώκει το χτύπημα των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κατάργηση της διμερούς επιχειρησιακής σύμβασης, και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Αντιδρώντας σ' αυτές τις μεθοδεύσεις τα σωματεία, έχουν ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σε όλα τα εργοστάσια της ΑΓΕΤ με επιτυχία, ενώ την προηγούμενη βδομάδα είχαν ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1999, έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία (θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ της Τετάρτης 19/5), ενώ αν η εταιρία δεν έχει κάνει βήμα διαλόγου, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη ημέρα (θα ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης). Την Τετάρτη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου ΑΓΕΤ Αλιβερίου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη γενική συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη στις 8 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ