Τρίτη 18 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις σε ΜΕΤΡΟ και Σπάτα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του μετρό και στο εργοτάξιο του νέου αερολιμένα στα Σπάτα, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και των δυο παραρτημάτων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο μετρό πραγματοποιούν σήμερα δίωρη στάση εργασίας, 10 πμ - 12 μ στην πρωινή βάρδια, 8 μμ - 10 μμ στην απογευματινή και 4 πμ - 6 πμ στη νυχτερινή βάρδια. Στα εργοτάξια Ομόνοιας, Πολυκάρπου, Δάφνης θα γίνονται στάσεις εργασίας ανά μια ώρα.

Σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλεται η αδιάλλακτη στάση της κοινοπραξίας όσον αφορά το θέμα των απολύσεων, αλλά και των αιτημάτων των εργαζομένων για αυξήσεις και υπογραμμίζεται πως αν συνεχιστεί η ίδια στάση θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Στα Σπάτα προγραμματίζονται τρίωρες στάσεις εργασίας (7 πμ - 10 πμ) αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Πραγματικές αυξήσεις. Επέκταση του 7ωρου σε χειριστές - μεταλλεργάτες. Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Να σταματήσουν οι προσφυγές της ΧΟΧΤΙΦ και των άλλων εταιριών στα δικαστήρια για τα ένσημα που είχαν κλέψει απ' τους εργαζόμενους και είχαν δικαιωθεί από το ΙΚΑ. Η 8η ώρα εργασίας να πληρώνεται προσαυξημένη κατά 25%. Να δοθεί η αύξηση του δεύτερου εξάμηνου του '98 σε αυτούς που δεν την πήραν. Μεταφορά των εργαζομένων στη λήξη της 7ωρης βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ