Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελληνορωσική συνάντηση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης

Θετικές εκτιμήθηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο και την Ρωσίδα υφυπουργό Καυσίμων και Ενέργειας, Ε. Τεγκελίνα, οι προσπάθειες των δύο πλευρών για την προώθηση του σχεδίου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χτες συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της μελέτης σκοπιμότητας που διεξήχθη από τη γερμανική εταιρία συμβούλων ILF και συμφώνησαν να προχωρήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε μία λεπτομερή εξέταση αυτής της μελέτης από τις τρεις χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία).

Επίσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επισπεύσουν τη σύσταση της διεθνούς εταιρίας "Transbalkan Oil Pipeline Co SA", η οποία θα κατασκευάσει και θα θέσει σε λειτουργία τον αγωγό, και επιβεβαίωσαν την προηγούμενη συμφωνία ως προς τα ποσοστά συμμετοχής στο εγκεκριμένο κεφάλαιο της εταιρίας.

Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την ελληνική, ότι η τελική απόφαση σχετικά με τον Ρώσο μέτοχο στην "Transbalkan" θα ληφθεί μέσα σε δύο μήνες. Επίσης πρότεινε να φιλοξενήσει μία τριμερή συνάντηση στη Μόσχα τον Ιούλη, με στόχο την οριστικοποίηση του καταστατικού της "Transbalkan" και τη θέση του σε ισχύ.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης, στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου και προφανώς όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει σ' αυτό, χωρίς όμως να παρθεί κάποια απόφαση, αλλά με την πεποίθηση ότι τα όποια προβλήματα θα κλείσουν με φιλικό διακανονισμό. Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να κλείσει και το θέμα της εγκαταλειμμένης επένδυσης της αλουμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ