Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θωρακίστε τον έλεγχο

Επιστολή του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά για τη Ζώνη

Η αναβάθμιση και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μεικτών 5μελών Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που προβάλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά,γιατί αφορά την προστασία της ίδιας της ζωής των μεταλλεργατών και όλων των εργατοτεχνικών της Ζώνης.

Στα πλαίσια της θωράκισης της δράσης των Επιτροπών αυτών, που αποτελούν κατάκτηση των ίδιων των εργαζομένων, το Συνδικάτο με επιστολή του προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας,απαιτεί να υπάρξει νομική κάλυψη των Επιτροπών από δικηγόρους ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των αθωωτικών δικαστικών αποφάσεων για πολύ σοβαρές παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας.

Οπως εξηγείται στην επιστολή, οι Επιτροπές αποτελούνται από εκπροσώπους του Κέντρου Προβλέψεις Εργατικού Κινδύνου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των Εργαζομένων και του Λιμεναρχείου, που σημαίνει ότι κανένα από τα μέλη δεν έχει νομικές γνώσεις. "Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είχαμε περιπτώσεις που για πολύ σοβαρές παραβάσεις των μέτρων ασφαλείας, να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ