Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση

Η ομόνοια και η συνεργασία στην ποδηλασία, ώστε το άθλημα ν' ακολουθήσει ανοδική πορεία, για να επανέλθει χρειάζεται πολλές... ορθοπεταλιές. Το ίδιο και κάθε έννοια δημοκρατίας. Πριν από περίπου μια εβδομάδα 29 από τα 51 ενεργά (με δικαίωμα ψήφου) σωματεία κατέθεσαν μομφή. Προφανώς ξεπερνούν το προβλεπόμενο απ' το καταστατικό 1/3, αλλά η υφιστάμενη διοίκηση αρνείται να παραιτηθεί...

Την καταγγελία της έκδηλης αυτής παρανομίας, του προεδρείου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), συνόδευσαν μ' αρκετές ακόμα οι εκπρόσωποι της "Ποδηλατικής Κίνησης 2004).

Στελέχη της κίνησης, που ταυτόχρονα είναι μέλη του προεδρείου στην Ενωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, μέλος της νυν διοίκησης στην ΕΟΠ και παλιοί αθλητές κατήγγειλαν "την ισχυρή τριανδρία Μιαούλης - Καραμπέτσος - Πόγκας" για κατ' εξακολούθηση αντιδημοκρατική συμπεριφορά, οικονομικές ατασθαλίες, "στραγγαλισμό" των σωματείων, αγωνιστική και οικονομική συρρίκνωσή τους.

Σύμφωνα με τον Σωκ. Μουμτζίδη, μέλος του ΔΣ στην ομοσπονδία: "Εχουν να κάνουν ΔΣ πάνω από δύο μήνες, για να μην παραιτηθούμε όσοι διαφωνούμε. Επίσης στη ΓΣ η "τριανδρία" παρουσίασε δύο προϋπολογισμούς. Τον πραγματικό, που ήταν 400 εκατ. δρχ. και έναν πλασματικό 700 εκατ. δρχ. που θα στείλει στη ΓΓΑ με στόχο ν' αρπάξουν όσα μπορούν. Ματαίωσαν το φετινό γύρο Ελλάδας γιατί δε βρήκαν σπόνσορα να τους δώσει 100 εκατ. δρχ. Τους προτείναμε να το κάνουμε με 50 εκατ. δρχ. αλλά αρνήθηκαν".

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ