Τρίτη 25 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΡΑΤΕ
Ξεχώρισε η Δουγένη

Το καλούμενο... ασθενές φύλλο αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά στην πράξη ισχυρό και εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας. Η Θεοδώρα Δουγένη έδωσε τομοναδικό μετάλλιο στη χώρα μας, στα πλαίσια του 34ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καράτε που έγινε μ' επιτυχία στη Χαλκίδα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση στο ατομικό κούμιτε της κατηγορίας +65 κιλών.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κέρδισε με 5-4 στα σημεία την Αγγλίδα (δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια) Ντούγκιν. Ετσι πήρε ρεβάνς, αφού από τη συγκεκριμένη αθλήτρια είχε χάσει στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 1997. "Ηταν ένας δύσκολος αγώνας. Πριν δύο χρόνια είχα χάσει από τη διαιτησία και περίμενα πως και πως τη νέα συνάντηση. Πρέπει να μάθει πως χρειάζεται θάρρος για να κερδίσεις, μα περισσότερο όταν χάνεις", ανέφερε η Δουγένη.

Για να βρεθεί στο μικρό τελικό επικράτησε των Τσούλαριτς (Σλοβενία), Οζίμοβα (Ρωσία), Ισκρα (Κροατία), αλλά έχασε από την Καζάνοβα (Ισπανία). Οπως και η ίδια η Δουγένη παραδέχτηκε, η απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, περίπου ενάμιση χρόνο, λόγω εγκυμοσύνης, την επηρέασε. Πάντως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης.

Πολύ κοντά σε μετάλλιο βρέθηκαν ακόμα οι Παπαδόπουλος (όπεν), Πρίντεζης (κάτα). Ομως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων, αλλά και των υπευθύνων της ομοσπονδίας, η διαιτησία δε στάθηκε στο ύψος της. Αντίθετα, δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές του οι υπόλοιποι Ελληνες και Ελληνίδες καρατέκα. Στη γενική κατάταξη η χώρα μας κατέλαβε τη 16η θέση, σε σύνολο 38 συμμετοχών. Την πρωτιά πήρε η Γαλλία (4 χρ., 5 αργ., 5 χαλκ.), δεύτερη ήταν η Ισπανία (4 χρ., 2 αργ., 2 χαλκ.) και τρίτη η Ιταλία (3 χρ., 3 αργ., 2 χαλκ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ