Σάββατο 29 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντιπολεμική "Νέμεσις"

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Νέμεσις" με τίτλο "Κίνα και ερχόμαστε", που κυκλοφόρησε στις 27 του Μάη, "μιλάει" με εικόνες, αφού συνοδεύεται από ένα cd rom,στο οποίο περιέχονται οι εικόνες φρίκης του πολέμου έτσι όπως τις κατέγραψαν οι κάμερες της γιουγκοσλαβικής και ελληνικής τηλεόρασης.

"Το λόγο παίρνουν οι εικόνες" γράφεται στο σχετικό σημείωμα του περιοδικού. "Πάρτε αυτό το cd rom και στείλτε το σε όλους εκείνους που - αγνοώντας την αλήθεια - πιστεύουν ότι οι καλοί Αμερικάνοι και ΝΑΤΟικοί πετούν τριαντάφυλλα στους κακούς Σέρβους!".

Στο ίδιο τεύχος φιλοξενούνται ντοκουμέντα και θέματα όπως "Οι Σέρβοι στην Κέρκυρα 1916-1918", "Πόλεμος και Ευρωεκλογές" του Αντώνη Καρκαγιάννη, "Αντισερβική υστερία στη Γερμανία" και άρθρο για τις τουρκικές εκλογές. Επίσης ο αναγνώστης θα βρει τα αφιερώματα "Χειμάρρα: η ιστορία της Ηπείρου", "Η αλβανική πλατφόρμα της Τσαμουριάς", "Αρμενία: 1,5 εκατ. θύματα από το 1915 έως το 1922", ένα οδοιπορικό στη Ρόδο, αναφορά στο θέατρο της Δόρας Στράτου και συνέντευξη του Μπάρι Ανταμσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ