Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λάθη

MIA ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ,ένα γηροκομείο και φυλάκια του "Ου-Τσε-Κα". Αυτά ήταν τα "λάθη" που έκαναν τα ΝΑΤΟικά βομβαρδιστικά τις τελευταίες τρεις μέρες. Και καλά οι Ουτσεκάδες, την άλλη φορά που τους βομβαρδίσανε ζητήσανε από το ΝΑΤΟ να μην το λάβει υπόψη του και να συνεχίσει. Οι άλλοι τι φταίνε;

***

Να υποθέσουμε ότι το γηροκομείο ήταν στην πραγματικότητα βάση Σέρβων κομάντος με χημικά όπλα; Η μήπως η πολυκατοικία ήταν πυρηνικός πύραυλος καλυμμένος από μπετόν;

***

Τι να πει κανείς; Σε έναν πόλεμο που είναι ο ίδιος λάθος το πιο τραγικό σημείο του είναι ακριβώς αυτά τα υποτιθέμενα λάθη.

***

Τουλάχιστον για σήμερα οι Σέρβοι ξέρουν τι ώρα θα αρχίσουν οι βομβαρδισμοί. Αμέσως μόλις φύγουν οι μεσολαβητές Αχτισαάρι και Τσερνομίρντιν.

***

ΒΕΒΑΙΩΣ,δεν υπάρχει λόγος να εκπλαγούμε επειδή κάποιοι εφοπλιστές μετέφεραν στην Ελλάδα κοκαϊνη προερχόμενη από τα γνωστά καρτέλ της Κολομβίας. Μήπως δεν είναι και αυτό ένα προϊόν που επιφέρει κέρδος και μάλιστα μεγάλο;

***

Εφόσον λοιπόν έχει κέρδος, έχει ταυτόχρονα και μια θέση στο αμπάρι κάποιου πλοίου, του κατά τα άλλα "ένδοξου" ελληνικού εφοπλιστικού στόλου. Να είστε δε βέβαιοι, ότι και πολλά άλλα θα γίνονται, μα... άντε να τα αποδείξεις.

***

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ,μας προέκυψε και το ΠΑΣΟΚ... ειρηνοποιός δύναμη, κι έβγαλε και σχετικό διαφημιστικό σποτ με καλλίγραμμη δεσποινίδα ντυμένη στα κόκκινα, που είναι υπέρ της παύσης του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

***

Την κοπέλα την πιστεύουμε, διότι πέραν του ότι... κάθε ωραίο μάς είναι και οικείο, δεν την είδαμε ανάμεσα στους ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, να υπογράφει διακήρυξη δικαίωσης της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας. Τον Σημίτη όμως και τον είδαμε να υπογράφει και... καλλίγραμμος δεν είναι.

***

Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, το εν λόγω σποτ είναι έμπνευσης Λαλιώτη, αφού κάτι τέτοια ψευτο-οραματιστικά αυτός τα σκέφτεται, όπως έκανε πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ