Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από τα 900 μέλη προσήλθαν στην κάλπη μόνο 300

Ο συνδυασμός "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" εξέλεξε δύο αντιπροσώπους στο ΔΣ του ΕΣΘ και έναν στη δευτεροβάθμια Οργάνωση του Συλλόγου

Δύο αντιπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και έναν στη δευτεροβάθμια Οργάνωση του Συλλόγου, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέλεξε ο συνδυασμός "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων", που στηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, στις πρόσφατες εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου.

Την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές πήρε ο συνδυασμός "Εμπορική Ενότητα" εκλέγοντας 22 αντιπροσώπους στο ΔΣ του Συλλόγου και 9 στην Ομοσπονδία, ενώ ένας ακόμη ανεξάρτητος αντιπρόσωπος εκλέχτηκε στο πρωτοβάθμιο όργανο του Συλλόγου. Από το συνδυασμό της "Αγωνιστικής Ενότητας" έχουν εκλεγεί στο ΔΣ ο Μιχάλης Μυστακίδης και ο Κ. Μανιάτης που έχει εκλεγεί επίσης και στην Ομοσπονδία.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Κ. Μανιάτης επισήμανε τη μεγάλη αποχή των εμπόρων. Από τους 900 περίπου που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν στις κάλπες μόνο οι 300, πράγμα που έδωσε για άλλη μια φορά την ευκαιρία σε κάποιους να ελέγχουν τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και να τον κατευθύνουν σε στόχους που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων που είναι και η πλειοψηφία. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Να σκεφτούμε ότι από τους 900 περίπου που είχαν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν στις κάλπες ίσως κάτι παραπάνω από 300 και όλα αυτά σε μια Θεσσαλονίκη που μαζί με την ευρύτερη περιοχή αριθμεί περίπου 10.000 επιχειρήσεις και καταστήματα που έπρεπε να είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου".

Τέλος, ο Κ. Μανιάτης κάνει έκκληση προς όλους τους εμπόρους του νομού, που έχουν δικαίωμα εγγραφής στο σύλλογο, να ενταχτούν σ' αυτόν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί, όπως δήλωσε, "αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει σε ανατροπή των συσχετισμών και στην εκλογή αγωνιστικού Διοικητικού Συμβουλίου που θα παλεύει για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι ενός συλλόγου - κλαμπ των λίγων, όπως είναι σήμερα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ