Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμός θεατρικού έργου

Με ευκαιρία την έναρξη της νέας χιλιετίας και την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας (23/3/ 1821), ο Δήμος Καλαμάτας προκήρυξε Πανελλήνιο Διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου με θέμα την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τα έργα τους (διάρκειας 90 - 120) σε έξι αντίτυπα. Τα έργα δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί σε άλλο ελληνικό ή ξένο διαγωνισμό, και να έχουν εμφανιστεί από σκηνής, οθόνης και τηλεόρασης. Η υποβολή των έργων πρέπει να γίνει ανώνυμα, στο δήμο (Αριστομένους 26 - 28, 24100 Καλαμάτα). Κάθε έργο να φέρει μόνο τον τίτλο του σε κάθε αντίγραφο, ενώ σε χωριστό σφραγισμένο φάκελο, που θα κατατεθεί ταυτόχρονα και θα πάρει αριθμό πρωτοκόλλου, θα περιέχονται τα στοιχεία του συγγραφέα. Ο φάκελος αυτός θα αποσφραγιστεί την 23η Μαρτίου του 2000, μέρα ανακηρύξεως των τριών βραβείων.

Το πρώτο βραβείο θα συνοδεύεται με το ποσό του 1.000.000 δρχ., το Βμε το ποσόν των 600.000 δρχ. και το Γ με το ποσό των 400.000 δρχ. Ο δήμος δεσμεύεται να παρουσιάσει επί σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το έργο που θα βραβευτεί με το Α βραβείο και να εκδώσει σε ένα τόμο και τα τρία βραβευθέντα έργα. Ο τόμος αυτός θα διανεμηθεί στα σχολεία της χώρας. Τελευταία μέρα κατάθεσης είναι η 20ή Οκτωβρίου 1999.

Η κατάθεση μπορεί να γίνεται και ταχυδρομικώς και ο συνοδεύων τα έξι αντίγραφα φάκελος, θα πρέπει να φέρει εκτός του τίτλου του έργου και ένα άλλο όνομα και άλλη διεύθυνση από αυτή του συγγραφέα, ώστε να αποσταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ