Σάββατο 5 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Δεν κρύβονται οι ευθύνες της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις εν σχέσει με το λεγόμενο "σχέδιο ειρήνευσης" στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο είναι προϊόν της διπλωματίας του τρόμου, που ασκούν οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και οι 15 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ταυτόχρονα και παράλληλα με τους βομβαρδισμούς κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για "ειρήνη" που επιβάλλεται με το πιστόλι στον κρόταφο του γιουγκοσλαβικού λαού.

Η ανακωχή, αν τελικά υπάρξει, θα είναι εντελώς προσωρινή αν όχι προεκλογική. Θα είναι ένα διάλειμμα πριν από το νέο, ακόμη χειρότερο, γύρο πολέμου που ήδη προετοιμάζεται.

Πραγματική ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο με το διώξιμο του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Είναι η μόνη λύση που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα και του ελληνικού λαού και των άλλων λαών των Βαλκανίων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού όταν ισχυρίζεται ότι συμβάλλει με την πολιτική της στην εδραίωση της ειρήνης.Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της. Συμμετέχει και στηρίζει αυτόν τον πόλεμο και η μόνη συμβολή της βρίσκεται στην επιβολή της "ειρήνης" που δημιουργεί προτεκτοράτα. Είναι συνένοχος στο έγκλημα. Και πρέπει να πληρωθεί ανάλογα στις ευρωεκλογές.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνεχίσει και να δυναμώσει την αλληλεγγύη και υποστήριξή του στο γιουγκοσλαβικό λαό, που ο ηρωικός αγώνας του αποτελεί μεγάλη συμβολή στην πάλη όλων των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ