Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός 25χρονος εργάτης!

Στις σιδηροκατασκευές της ΕΛΒΑΛ άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νέος

ΘΗΒΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ενας ακόμα εργάτης γράφτηκε προχτές στη λίστα αίματος του "γκέτο" της ΕΛΒΑΛ,του μεγαλοβιομηχάνου Στασινόπουλου. Το πρωινό της περασμένης Δευτέρας ήταν το τελευταίο για τον 25χρονο εργάτη σιδηροκατασκευών Νίκο Παπαδόπουλο από τη Χαλκίδα, που δούλευε στον εργολάβο Αντ. Μούλα, στον οποίο η ΕΛΒΑΛ είχε αναθέσει σιδηροκατασκευές.

"Στην προσπάθειά του να περάσει βίδες για τη στήριξη σιδερένιων βεργών στην οροφή της σιδηροκατασκευής που είχε ύψος 10 μέτρα, χρησιμοποίησε φύλλο αλουμινίου για να πατήσει, με αποτέλεσμα αυτό να λυγίσει και να πέσει στο κενό". Ετσι περιγράφεται ο θάνατος του 25χρονου στο δελτίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η έρευνα της Επιθεώρησης Εργασίας θα καταλογίσει "ανθρώπινο λάθος" και ξεμπέρδεψαν; Και τα μέτρα ασφαλείας που δεν υπάρχουν, θα περάσει έτσι; Το κυνήγι του κέρδους από τον εργολάβο, το "γρήγορα να τελειώνουμε" που ανάγκαζε τον άτυχο εργάτη να μάθει να τρέχει "σε οριζόντιο δοκό" για να βγάλει το μεροκάματο του τρόμου, είναι "λεπτομέρειες" που θα προσπεραστούν γι' άλλη μια φορά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ