Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ
Μόνο νίκη

Η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί μονόδρομο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η "πληγωμένη" αμυντικά Λετονία θέλει επίσης τη νίκη

Ισχυρό χαρακτήρα καλείται να δείξει σήμερα στο ΟΑΚΑ η Εθνική ομάδα και ξεπερνώντας κάθε μορφής εμπόδιο να κερδίσει τη Λετονία (21.00, ΕΤ-1). Ετσι θα κλείσει θετικά την αγωνιστική χρονιά και το κυριότερο θα παραμείνει "ζωντανή" στο κυνήγι της πρόκρισης. Για να υλοποιηθεί το ποθητό, ο Β. Δανιήλ περιμένει από τους παίχτες του "ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και προσοχή".

Απαντες έχουν διαπιστώσει, και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δεν το αρνείται, ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ενδείκνυται για σημαντικούς αγώνες. Οπως παραδέχτηκε ο Καβαλιώτης τεχνικός "υπάρχουν απουσίες. Επίσης κόπωση, αφού το Μάη δόθηκαν πολλοί και δύσκολοι αγώνες από τις ομάδες. Εμείς είμαστε στο τέλος της χρονιάς, ενώ οι Λετονοί στην αρχή, άρα βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα".

Ετσι λοιπόν "σημασία έχει να κερδίσουμε και ας αφήσουμε γι' αργότερα το θέαμα. Τώρα είναι περίοδος περισυλλογής και συγκομιδής βαθμών. Την κρίσιμη αυτή στιγμή η ομάδα χρειάζεται την επιείκεια και τη συμπαράσταση όλων. Εχουμε τις δυνατότητες και τη θέληση να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Λετονίας".

Ο Νταμπίζας μπορεί να επιστρέφει αλλά οι απώλειες δε μειώνονται. Θ' απουσιάσουν ξανά οι Νικολαϊδης, Λυμπερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λάκης και οι τιμωρημένοι Πουρσανίδης, Κωνσταντινίδης. Οι αντικαταστάτες τους είναι το μοναδικό ζητούμενο του Δανιήλ για την αρχική 11άδα. Ζήκος, Μάρκος, Αναστασίου, Φραντζέσκος διεκδικούν μέχρι τελευταία στιγμή τις δύο θέσεις. Κατά τ' άλλα θα ξεκινήσουν οι Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Ουζουνίδης, Ανατολάκης, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Νινιάδης, Γεωργάτος.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Μ' άμυνα ανάγκης

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Λετονία. Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σλοβενία η κατάκτηση της δεύτερης θέσης απομακρύνθηκε αισθητά. Απόψε λοιπόν παίζει το... τελευταίο της χαρτί. Μόνο με θετικό αποτέλεσμα θα διατηρήσει κάποιες ελπίδες για τη συνέχεια. Η δυσκολία του εγχειρήματος αυτού μεγιστοποιείται από δύο γεγονότα.

Αγωνίζεται εκτός έδρας και απουσιάζουν πέντε βασικοί παίχτες. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Καραβάγιεφ και τους αμυντικούς Ιβανόφ, Στεπάνοφ, Ισάκοφ, Μπλαγκοναντέζντιν. Προφανώς δηλαδή σήμερα η αντίπαλός μας θα παραταχθεί με... υπηρεσιακή οπισθοφυλακή. Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε ο Β. Δανιήλ, "είναι επικίνδυνη ομάδα. Διαθέτει ταχύτατους παίχτες, τεχνίτες και πολύ καλούς στον αιφνιδιασμό".

Από την πλευρά του ο εκλέκτορας της Λετονίας, Ρεβάζ Ντζοντζουασβίλι, ελπίζει πως "αν αντέξουμε στην πίεση του πρώτου ημιχρόνου μπορούμε να φύγουμε νικητές". Μπροστά στον Τσέχο διαιτητή Λιούμπομιρ Πούτσεκ, αναμένεται να παρατάξει τους Κολίνκο, Ζεμλίνσκις, Κοράμπλοφς, Λουκάσεβιτς, Λομπανόφς, Λάιζανς, Ρούμπινς, Μπλεϊντέλις, Μπαμπίσεφς, Στόλτσερς, Παχάρς.

  • Για πολλοστή φορά οι επιχειρηματίες παράγοντες, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, τοποθετούν το συμφέρον των σωματείων πάνω από την Εθνική. Ο Δανιήλ παραδέχτηκε ότι ο ίδιος αλλά και οι παίχτες θέλουν το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου. Η ΕΠΑΕ όμως παραμένει αμετακίνητη για τα μέσα Σεπτέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ