Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
"Ευχαριστώ" προς την κυβέρνηση

Ευχαριστημένοι από τις μοιρασιές που κάνει η κυβέρνηση με τα κονδύλια του Γ ΚΠΣ εμφανίζονται οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας, αφού ο ΣΕΒ υποστηρίζει πως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Μεταποίηση - Υπηρεσίες, που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης για την εξαετία 2000 - 2006 και εντάσσεται στις χρηματοδοτήσεις του Γ ΚΠΣ, κινείται στη σωστή κατεύθυνση αποτυπώνοντας σωστά την κατάσταση στον τομέα και καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες του δευτερογενούς τομέα.

Παρά όμως τη γενική θετική διαπίστωση που κάνει ο ΣΕΒ για το επόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βιομηχανίας, προειδοποιεί την κυβέρνηση να άρει τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στις χρηματοδοτήσεις, αλλά και να βελτιώσει μια σειρά από δυσλειτουργίες που εμφανίζονται στην απορρόφηση των κονδυλίων. Επίσης ο ΣΕΒ ζητεί από την κυβέρνηση να επανασχεδιάσει τους ισχύοντες ως σήμερα εσωτερικούς κανονισμούς, που αφορούν το επίπεδο αξιολόγησης των έργων, αλλά και εν γένει να επανασχεδιάσει τους κανονισμούς που αφορούν την παρακολούθηση της πορείας των επιμέρους έργων. Παράλληλα απαιτεί να αμβλυνθούν και οι περιοριστικοί κανόνες σε ό,τι αφορά τις κρατικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων.

Επιβεβαιώνοντας τις... ιδανικές σχέσεις που έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι με την κυβέρνηση και στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων των βιομηχανιών, ο ΣΕΒ τάσσεται για μια ακόμη φορά υπέρ της μη διακοπής της χρηματοδότησης από το Β ΚΠΣ ως την έναρξη υλοποίησης του Γ ΚΠΣ, διότι κάτι τέτοιο θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις για την πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ! Γι' αυτό το λόγο απαιτεί να επέλθει "γεφύρωση" (bridgin) των σημαντικότερων κατ' αυτούς υποπρογραμμάτων και μέτρων και ιδιαίτερα γι' αυτά που χαρακτηρίζονται από μια μακροχρόνια διαδικασία υλοποίησης. Πάντως αυτή τη γεφύρωση που απαιτούν οι μεγαλοβιομήχανοι μεταξύ του Β ΚΠΣ και Γ ΚΠΣ είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν, αφού πρόσφατα η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ένας από τους βασικούς της στόχους είναι η "γεφύρωση" των χρηματοδοτήσεων που έχουν ξεκινήσει από το Β ΚΠΣ με τα κονδύλια του Γ ΚΠΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ