Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφικές ματιές

"ΡΟΥΑΝΤΑ, να ζεις" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Γιώργου Τσαρμπόπουλου,που εγκαινιάζεται στις 17 Ιουνίου (7.30μμ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Οπως σημειώνει ο Γ. Τσαρμπόπουλος: "Τη μακρινή Ρουάντα τη γνωρίσαμε μέσα από τη φρίκη της γενεοκτονίας ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, τα καραβάνια των προσφύγων, την καταστροφή. Σήμερα η Ρουάντα φαντάζει μακρινός απόηχος του παρελθόντος. Οι εικόνες της κάθε τραγωδίας ξεθωριάζουν, καθώς τα φώτα των μέσων ενημέρωσης στρέφονται στο επόμενο δράμα. Θα μένουν πάντα οι άνθρωποι. Της κάθε Ρουάντας. Μόνοι, στον απολογισμό και στην επιστροφή στην καθημερινότητα".

""Ρουάντα να ζεις", ή αλλιώς εικόνες που επιχειρούν να φέρουν στο προσκήνιο τη ζωή που πασχίζει πάνω από τα συντρίμμια. Οπως αυτή καθρεφτίζεται στα βλέμματα των ανώνυμων πρωταγωνιστών της. Βλέμματα άλλοτε αδιαπέραστα, βουβά, πλημμυρισμένα φόβο ή αγωνία, κι άλλοτε χαραμάδες ελπίδας που διεκδικούν μια θέση στο φως".

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μιλήσουν οι: Μίρκα Γόντικα, Παύλος Τσίμας, Βασίλης Καρκατσέλης.Στο πλαίσιο της φωτογραφικής αυτής παρουσίασης στις 22/6 (7μμ) θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με φωτογράφους - φωτορεπόρτερ και θέμα "Ο ανθρώπινος πόνος στην εικόνα".Η έκθεση φωτογραφίας του Γ. Τσαρμπόπουλου θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου.

  • Εγκαινιάζεται στις 16 Ιουνίου στο Ζάππειο το "5ο Πολιτιστικό Φωτογραφικό Πενθήμερο '99",που διοργανώνει η "Λέισα Ακάντεμι". Εκτός από τις φωτογραφικές εργασίες των σπουδαστών οι οποίες θα αναπτυχθούν σε θεματικές ενότητες, το πενθήμερο περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως, μουσικές βραδιές, ηχοράματα με επίκαιρα θέματα και πολλές εκπλήξεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ