Σάββατο 12 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ωραία που σκοτώνει

Μια παλιά κωμωδία ιταλικής παραγωγής του 1967 θα προβληθεί από την ΕΤ - 1 στις 17.15. Πρόκειται για την "Ωραία και ο Ναπολιτάνος" του Ρενάτο Καστελάνι. Η ταινία είναι βασισμένη στο εξαιρετικό θεατρικό έργο του Εντουάρντο ντε Φίλιπο, με πρωταγωνιστές την Σοφία Λόρεν και τον Βιτόριο Γκάσμαν. Ο Πακσουάλε Λογιάκονο είναι ένας ανθρωπάκος, παντρεμένος με μια πολύ όμορφη γυναίκα, η οποία υφίσταται τις συνεχείς ερωτικές επιθέσεις ενός πλούσιου θαυμαστή. Η γυναίκα με εξυπνάδα χειρίζεται την κατάσταση, τα χρήματα, που φτάνουν με αινιγματικό τρόπο στο φτωχικό τους, εξηγούνται από την παρουσία αρχαίων φαντασμάτων, των οποίων την ύπαρξη, δυστυχώς ο αφελής σύζυγος πιστεύει.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 "Η αλήθεια που σκοτώνει" του Μάικλ Κράιτον.

Ενας αστυνομικός που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο Τζι Παρς, κατηγορείται για μια δολοφονία χωρίς να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα άλλοθι. Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει η νεαρή δικηγόρος Τζένι Χάντσον. Ο αστυνομικός που είναι από τη φύση του δύσπιστος, θα έρθει αμέσως σε σύγκρουση μαζί της αλλά τελικά θα αναγκαστεί να συνεργαστεί. Μια κοινωνική περιπέτεια με πολλή αγωνία που τελικά καταλήγει σε δικαστικό δράμα. Με τον Μπαρτ Ρέινολντ και την Τερέζα Ράσελ.

Από την ΕΤ - 3 στη 01.00 "Jamon - Jamon" του Μπίγκας Λούνα.

Ενας νεαρός εργάζεται στο εργοστάσιο των γονιών του και διατηρεί ερωτικές σχέσεις με μια κοπέλα που εργάζεται γι' αυτούς, στο κατάστημα πώλησης. Οταν μένει έγκυος, ο Χοσέ της υπόσχεται γάμο αλλά η μητέρα του είναι αποφασισμένη να τους χωρίσει με κάθε τρόπο. Ακόμα και ανέντιμο. Να σημειωθεί ότι Jamon σημαίνει στα ισπανικά ζαμπόν, όμως ταυτόχρονα είναι για τους Ισπανούς εκείνη η γυναίκα που είναι ζουμερή, δροσερή και νόστιμη όπως το ζαμπόν... Πρόκειται για μια έξυπνη μαύρη, μελοδραματική κομεντί, η οποία προβάλλει τη μεταβατική περίοδο της κοινωνίας στην Ισπανία. Η ταινία τιμήθηκε με το Ασημένιο Λιοντάρι στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας του 1992.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ