Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
Τα "λάθη" και οι σκοπιμότητες της ΠΑΣΚΕ...

Την πραξικοπηματική υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καταγγέλλει η ΕΣΚ - ΟΤΕ

Αποστομωτική απάντηση στον υπονομευτικό ρόλο της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ στην ΟΜΕ - ΟΤΕ,που στηρίζει ανεπιφύλακτα την κυβερνητική πολιτική (ΣΣΕ, ΓΚΠ, 4η μετοχοποίηση, ασφαλιστικό), δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - ΟΤΕ.Η παράταξη της ΕΣΚ καταγγέλλει την πραξικοπηματική υπογραφή της νέας ΣΣΕ από την πλευρά μιας μειοψηφούσας, πλέον, ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ και την επιδίωξή της να παραλύσει τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Σε χτεσινή ανακοίνωση η ΕΣΚ - ΟΤΕ απαριθμεί τα γεγονότα των τελευταίων 10 ημερών και αποκαλύπτει ότι ο στόχος της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ ήταν η υπογραφή πάση θυσία μιας συλλογικής σύμβασης που υπονομεύει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και η επιδίωξη να μεταθέσει ευθύνες στους άλλους.

Αν στη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου η ΠΑΣΚΕ με πραξικόπημα και με το "έτσι θέλω" αγνόησε τη θέληση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου και προχώρησε στην υπογραφή της ΣΣΕ, στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου επιχείρησε να προκαλέσει έκτακτο συνέδριο με στόχο να παραλύσει την Ομοσπονδία και να ξεκαθαρίσει εσωπαραταξιακούς λογαριασμούς, μέσα από μια τεχνητή κρίση, όπου ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εισηγούνταν μομφή κατά του εαυτού του..! Ενώ στη συνέχεια σε μυστική ψηφοφορία, ο ίδιος ψήφισε υπέρ της μομφής (σύμφωνα πάντα με δήλωσή του) και καθαίρεσε τον εαυτό του...

Η τακτική της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ έχει ήδη ξεσηκώσει ένα μπαράζ διαμαρτυριών και καταγγελιών στους εργαζόμενους του ΟΤΕ, που η συντριπτική τους πλειοψηφία διαπιστώνει ότι το νέο μισθολόγιο και ο ΓΚΠ χειροτερεύει τη θέση τους. Ηδη 15 μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ από την ΕΣΚ, ΔΑΚΕ, "Αγωνιστική Συνεργασία" ζήτησαν έγγραφα τη σύγκληση εκτάκτου συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου, ενόψει των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Η συνεδρίαση ορίστηκε για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ θεωρεί ότι η ΟΜΕ πρέπει να ακυρώσει τη ΣΣΕ που "υπογράφτηκε" και να διεκδικήσει ένα μισθολόγιο που πραγματικά ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ