Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Δικαστής" το ΥΠΕΞ!

Το υπουργείο Εξωτερικών... αποφασίζει ακόμη και για τον αθλητισμό. Μάλιστα. Οι άνθρωποι του ΥΠΕΞ αποφάσισαν και ειδοποίησαν τους Γιουγκοσλάβους πιλότους, που θα έπαιρναν μέρος στους αγώνες ΦΟΡΜΟΥΛΑ 3 σε θάλασσα, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στο Νυδρί της Λευκάδας ότι δεν τους χορηγείται βίζα εισόδου λόγω σχετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αθλητικό εμπάργκο στη χώρα τους!!! Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση της ΕΕ δεν ίσχυσε για το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, όπου η Γιουγκοσλαβία μετέχει κανονικά. Απ' ό,τι φαίνεται όμως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει το ρόλο του "Θεματοφύλακα" στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί και η στάση του ελληνικού προξενείου στο Βελιγράδι, αφού προφασίστηκε μη καταβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών από μέρος των Γιουγκοσλάβων για τη μη έγκριση της βίζας.

Ο "Ρ" σε επικοινωνία που είχε με τους διοργανωτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος επιβεβαίωσαν το περιστατικό, τονίζοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε αρχικά στο ελληνικό προξενείο στο Βελιγράδι, όπου δεν τους χορηγήθηκε η βίζα λόγω έλλειψης δικαιολογητικών....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ