Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο φόβος τρώει τα σωθικά

Μια από τις πιο σημαντικές δημιουργίες του Γερμανού σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, που γνώρισε και εμπορική επιτυχία, την ταινία "Ο φόβος τρώει τα σωθικά",θα προβάλει απόψε στις 23.00 η ΕΤ-3.Μια μελοδραματική ταινία που αναφέρεται στον έρωτα μιας εξηντάχρονης Γερμανίδας και ενός Μαροκινού εργάτη, ο οποίος είναι είκοσι χρόνια νεότερός της. Ο έρωτάς τους θα περάσει από δύσκολα μονοπάτια. Εκείνη, η Εμι, είναι χήρα, μια γυναίκα συνηθισμένη που εργάζεται ως καθαρίστρια. Τυχαία θα γνωρίσει τον Μαροκινό εργάτη Αλί και γρήγορα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους ο έρωτας και η αγάπη. Παρά τη διαφορά της ηλικίας δε θα αργήσουν να παντρευτούν. Στη διάρκεια της σχέσης τους έχουν ν' αντιμετωπίζουν τον περίγυρο, που δεν αποδέχεται το ζευγάρι. Οταν όμως ο γάμος γίνεται πραγματικότητα και ο κοινωνικός περίγυρος αποδέχεται τη σχέση τους, τότε ο Αλί θ' αρχίσει να ασφυκτιά και θα γυρίσει στην αγκαλιά της παλιάς του ερωμένης. Η Εμι δε θα καταθέσει τα όπλα και θα προσπαθήσει να τον κρατήσει κοντά της. Οι δύο ήρωες είναι δύο μοναχικές ψυχές, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Τον σκηνοθέτη δεν τον ενδιαφέρει να φανεί μέσα από την ταινία μόνο ο ρατσισμός και η θέση ενός ξένου εργάτη στη γερμανική κοινωνία, αλλά και η αδυναμία επικοινωνίας ανάμεσα μάλιστα σε δύο άτομα που αγαπιούνται. Εξαιρετική είναι η ερμηνεία της Μπριγκίτε Μίρα στο ρόλο της μεσόκοπης καθαρίστριας. Παίζουν ακόμη οι Ελ Εντί Μπεν Σαλέμ, Ιρμ Χέρμαν και Ρ. Β. Φασμπίντερ.

"Ο χρυσοθήρας".Κλασική κωμωδία του Τσάρλιν Τσάπλιν,σκηνές της οποίας υπήρξαν σταθμός στην ιστορία του βωβού κινηματογράφου. Το τραγικό, το κωμικό και ο λυρισμός συνυπάρχουν σε αυτήν την αριστουργηματική ταινία, στην οποία ο Σαρλό, συντροφιά μ' έναν καουμπόη αναζητούν χρυσάφι στα βουνά του Γιούκον. Εκτός από τον Τσάρλιν Τσάπλιν, παίζουν οι Μακ Σουέιν και Τομ Μάρεϊ(SEVEN X 21.00).

"Ενας τέλειος κόσμος".Αμερικανική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Κλιντ Ιστγουντ.Ο Κέβιν Κόστερν υποδύεται το ρόλο ενός δραπέτη που το σκάει από τη φυλακή και παίρνει μαζί του όμηρο ένα μικρό παιδί, με το οποίο στην πορεία θα δημιουργήσει μια όμορφη και ζεστή σχέση. Ο Κλιντ Ιστγουντ ερμηνεύει τον αστυνομικό που καταδιώκει τον δραπέτη, προκειμένου να τον ξανακλείσει στη φυλακή (ΣΤΑΡ 22.15).

"Καυτή πέτρα".Αμερικανική κωμωδία σκηνοθετημένη από τον Πίτερ Γέιτς και με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.Ενας άνδρας, μόλις αποφυλακίζεται, δέχεται μια δελεαστική πρόταση από το σύζυγο της αδελφής του. Στόχος είναι η κλοπή ενός διαμαντιού που εκτίθεται στο μουσείο του Μπρούκλιν. Ο πρώην κατάδικος δέχεται να οργανώσει τη ληστεία, όμως η κλοπή θα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις (MEGA 03.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ