Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Δεν μπορούν να φιμώσουν τους εργαζόμενους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες με πρωτοβουλία της Εργοστασιακής Επιτροπής. Βασιλικότερη του βασιλέως η πλειοψηφία της ΤΡΙΑΙΝΑΣ, επιδίδεται σε θρασύτατες και προβοκατόρικες επιθέσεις κατά του ΚΚΕ και της Εργοστασιακής Επιτροπής

Συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ" πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά - με πρωτοβουλία της Εργοστασιακής Επιτροπής - εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ανακοινώσεις για ξεπούλημα των Ναυπηγείων και την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους. Τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος ανέλαβε εργολαβικά η "πράσινη" πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, που με λιβελογραφήματα κατά της Εργοστασιακής Επιτροπής και του ΚΚΕ επιχειρεί να"θολώσει τα νερά".

Στη δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων μίλησαν τα στελέχη της Εργοστασιακής Επιτροπής Σπ. Βαρθολομαίος και Θ. Κούτρας,ενημερώνοντας για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των Ναυπηγείων και διοικητή της ΕΤΒΑΓ. Κασμά ότι θα ιδιωτικοποιηθούν και ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένη εταιρία του Λονδίνου.

Οι διαδηλωτές ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο τονίζεται: "Αρνούμαστε να δεχτούμε το ξεπούλημα του ναυπηγείου, γιατί έχουμε αρνητική εμπειρία όχι μόνο από τον Νιάρχο, αλλά και από άλλους ιδιώτες στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Δε θα δεχτούμε ούτε μια απόλυση. Δε θα δεχτούμε αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων. Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας".

Υπογραμμίζεται, επίσης, η απαίτησή τους προς τη διοίκηση του σωματείου για πλήρη ενημέρωση, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν, ακόμα, από την εταιρία να πάρει άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να μη θρηνήσουν και άλλους νεκρούς. Να σημειώσουμε πως φέτος σε ισάριθμα δυστυχήματα σκοτώθηκαν δυο εργάτες του ναυπηγείου, ενώ δεκάδες είναι τα ατυχήματα.

Παράλληλα, διεκδικείται η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το '99, που σκόπιμα εταιρία με την ανοχή της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου καθυστερεί. "Σε καμιά περίπτωση - σημειώνεται - δε θα δεχτούμε να χαρίσουμε (όπως έκανε η πλειοψηφία το '92) τη ΣΣΕ ή να αφήσουμε να δοθεί και αυτή προίκα στους ιδιώτες".

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων έδωσαν το ψήφισμα στον πρόεδρο του σωματείου, Σ. Μαρκάτο, ο οποίος, αντί ουσιαστικής απάντησης, επιτέθηκε στον Σπ. Βαρθολομαίο με βρισιές.

Στο μεταξύ η "πράσινη" πλειοψηφία του σωματείου έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, για να στηρίξει με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική, να πνίξει κάθε φωνή αντίδρασης και να περάσει ανώδυνα το προωθούμενο ξεπούλημα. Η δε, ΔΑΚΕ τηρεί σιγήν ιχθύος, προσφέροντας και αυτή τη στήριξή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χτεσινή ανακοίνωση του σωματείου, δε γίνεται πουθενά λόγος για τις ανακοινώσεις Γ. Κασμά για ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου, αν και δημοσιεύτηκαν στην πλειοψηφία του έντυπου Τύπου. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι έχουν διαβεβαιώσεις πως "το ναυπηγείο είναι σε τροχιά ανάπτυξης με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος. Οι εργαζόμενοι να μην ανησυχούν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διακοπής αυτής της πορείας"!

Σχεδόν ολόκληρη η ανακοίνωση είναι ένα λιβελογράφημα κατά της Εργοστασιακής Επιτροπής και του ΚΚΕ, με θρασύτατους και προβοκατόρικους ισχυρισμούς περί "ύποπτων παιχνιδιών" με ανταγωνιστές του Ναυπηγείου και ειδικότερα τον Ταβουλάρη!!!

Την προσπάθεια απόκρυψης των αντεργατικών κυβερνητικών σχεδίων, υπηρετεί και η άρνηση της διεύθυνσης των Ναυπηγείων να επιτρέψει, χτες, σε συνεργείο του "902" να καλύψει τη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ