Τετάρτη 30 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙ' ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ
η επίθεση στους λαούς της περιοχής

Η υπόθεση Οτσαλάν αξιοποιείται για να περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας"

Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδίκασε χτες το τουρκικό δικαστήριο τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η απόφαση προκάλεσε τις αγωνιστικές αντιδράσεις Κούρδων σε πολλές πρωτεύουσες χωρών της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Αθήνα, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασαν την "ελπίδα", να μην εκτελεστεί ο ηγέτης των Κούρδων, αποφεύγοντας επιμελώς, όμως, να θίξουν την ουσία του προβλήματος.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, δε στρέφεται μόνο εναντίον ενός προσώπου. Στρέφεται, πρώτα απ' όλα, κατά του κουρδικού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Υπογραμμίζει, επίσης, πως η υπόθεση Οτσαλάν αξιοποιείται για να περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας".

Η θανατική καταδίκη του ηγέτη του ΡΚΚ έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του Σημίτη, που, υπηρετώντας με σπουδή τις επιθυμίες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμμετείχε στην παράδοση του Α. Οτσαλάν στα χέρια του καθεστώτος της Αγκυρας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ