Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη σκαλωσιά άφησε την τελευταία του πνοή 76χρονος!

Η σύνταξη δυσανάλογα μικρή σε σχέση με τις οικονομικές ανάγκες και οι επιλογές όχι πολλές. Αν και συνταξιούχος, ο 76χρονος Β. Ζώντος αναγκαζόταν να δουλεύει στην οικοδομή, μέχρι προχτές που έκανε το τελευταίο μεροκάματο της ζωής του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή μετά την πτώση του από τη σκαλωσιά!

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταγγέλλει τη "θανατηφόρα κυβερνητική πολιτική που αναγκάζει τους συνταξιούχους για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες, να εργάζονται μέχρι τα γεράματα".

Το ΕΚΖ καταγγέλλει ότι οι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα κρεματόρια, ενώ επιρρίπτει στον υπουργό Εργασίας την ευθύνη για τη μη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων, για τη μη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και για το γεγονός ότι με τον αντεργατικό νόμο 2639/98 έδωσε τη χαριστική βολή στις εργασιακές σχέσεις, ενισχύοντας την ασυδοσία των εργοδοτών.

Το ΕΚΖ απαιτεί άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, την άμεση λειτουργία τεχνικής επιθεώρησης και λειτουργία τμήματος επιθεώρησης εργασίας για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ