Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύμβαση - προκάτ στο Σκαραμαγκά

Καταγγελία της Εργοστασιακής Επιτροπής

Αυξήσεις που δεν ξεπερνάνε το 3% και μάλιστα σε δύο δόσεις "εξασφάλισε" για τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η πλειοψηφούσα παράταξη στο ΔΣ της "Τρίαινας", ΠΑΣΚΕ, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της διμερούς σύμβασης εργασίας για το 1999!

"Επαίσχυντο και προαποφασισμένο", χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα σε ανακοίνωσή της η Εργοστασιακή Επιτροπή (ΕΕ). Δεν είναι μόνο το ποσοστό αυξήσεων, παρατηρεί η ΕΕ και προειδοποιεί ότι με τη νέα σύμβαση επιχειρείται κατάργηση ειδικοτήτων. Κρούει, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου και για την αόριστη αναφορά που γίνεται στο κείμενο της σύμβασης περί "έναρξης διαλόγου για το 35ωρο, χωρίς μείωση αποδοχών". Υπενθυμίζει ότι 35ωρο σημαίνει 7ωρο σε πενθήμερη βάση και καλεί τους εργαζόμενους να μην ξεχνάνε τον αντεργατικό νόμο 2639/98 που προβλέπει μεταξύ άλλων και διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

"Σχεδιάζουν να μας παραδώσουν σιδηροδέσμιους στα ιδιωτικοποιημένα ναυπηγεία", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕ, όπου γίνεται λόγος και για "συμπαιγνία της ΠΑΣΚΕ με την εργοδοσία" με στόχο: "Να περάσει στους εργαζόμενους η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επίτευξη των κριτηρίων ένταξης στην ΟΝΕ. Για μας όμως ΟΝΕ σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, ανεργία, χρόνια λιτότητα, λιγότερη και χειρότερη υγεία και παιδεία, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, χειροτέρευση μέχρι και "εξαφάνιση" του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος".

Η Εργοστασιακή Επιτροπή καταγγέλλει και την τακτική "αποπροσανατολισμού και καθησυχασμού των εργαζομένων", αλλά και το "χυδαίο αντικομμουνισμό", σημειώνοντας όμως ότι παρά τις επιθέσεις, η ίδια θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζει τα εργασιακά δικαιώματα.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συντονισμό με άλλους εργαζόμενους από επιχειρήσεις που πλήττονται απ' αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ