Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αταίριαστο "άρωμα"

"Το Αρωμα γυναίκας", έτσι γοητευτικό και μεθυστικό που είναι, θα ξεχυθεί στο χώρο μας απόψε στις 23.15 από το STAR. Η ταινία του Μάρτιν Μπρεστ είναι ένα επιτυχημένο ριμέικ της ταινίας, στην οποία πρωταγωνίστησε επιτυχώς ο υπέροχος Βιτόριο Γκάσμαν. Εδώ, ο Αλ Πατσίνο συναγωνίζεται και κατά μερικούς ξεπερνά τον Ιταλό συνάδελφό του στο ρόλο του τυφλού, δύστροπου αξιωματικού, που αγαπά την καλή ζωή, τα ακριβά αυτοκίνητα, τις όμορφες γυναίκες και το άρωμά τους, το τανγκό, τα πούρα και το αλκοόλ. Ομως, τη μίζερη και σκοτεινή ζωή, στην οποία έχει καταδικαστεί, τη μισεί, μετά από την τύφλωσή του δεν τη θέλει. Επιθυμεί να τελειώνει μαζί της μια και καλή. Θέλει, όμως, πρώτα να ζήσει ένα Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη και να απολαύσει όλα όσα έχει στερηθεί και έπειτα να φορέσει τη μεγάλη στολή, να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και με ένα "μπαμ" να φύγει για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Για να το επιτύχει, όμως, θα πρέπει να "δανειστεί" ένα ζευγάρι φρέσκα μάτια, τα οποία θα ...φέρει ένας νεαρός που σπουδάζει και θέλει να βγάλει το χαρτζιλίκι του. Ενα ωραίο κινηματογραφικό έργο, που δεν πρέπει να χάσετε.

Από την ΕΤ - 1 στις 20.45 "Αταίριαστοι εραστές" του Λόρενς Κόστον.

Μια αργή ταινία, αλλά γοητευτική, μια ταινία που "κινείται" στους ρυθμούς του ήρωα, του ήρωα, που είναι βαρύς, ολιγομίλητος, αργός και εργάζεται ως συντάκτης ενός τουριστικού οδηγού που δίνει κάποιες συμβουλές. Και ο ίδιος είναι ένα είδος ταξιδιώτη, ενός σιωπηλού περαστικού στη ζωή του. Είναι τόσο κλεισμένος στον εαυτό του, αδυνατεί να εκδηλώσει τα αισθήματά του και δεν επικοινωνεί εύκολα. Χάνει το μοναχοπαίδι του, η γυναίκα του τον εγκαταλείπει και εκείνος δεν καταφέρνει ούτε να δακρύσει. Μόνος με το σκύλο του, στο απέραντο τακτικό μοναχικό του σπίτι ζει στο περιθώριο. Πρέπει να ταξιδέψει για τη δουλιά του, αλλά δεν έχει πού να αφήσει το σκυλί του. Ετσι αναγκάζεται να βρει μια πανσιόν για ζώα που τη διευθύνει μια εκπαιδεύτρια δύσκολων σκυλιών και.. δύστροπων ανδρών! Εκείνος αδρανής, διανοούμενος, αργός, σιωπηλός, αγέλαστος. Αντίθετα, εκείνη είναι όλο ενεργητικότητα, αμαθής, χαμογελαστή και γρήγορη. Είναι δυο αταίριαστοι εραστές, που όμως θα μάθουν ότι ο έρωτας δεν έχει καταγωγή, ούτε προορισμό. Είναι απλός ένας επαναστάτης. Με τον Γουίλιαμ Χαρτ και την Τζίνα Ντέιβις, η οποία κέρδισε και το Οσκαρ β γυναικείου ρόλου.

Από την ΕΤ - 3 στις 22.00 "Η γιορτή της Μπαμπέτ" του Γκαμπριέλ Αξελ.

Στη Δανία του περασμένου αιώνα, μια Γαλλίδα προσφέρει τις υπηρεσίες σε δυο αδελφές, κόρες ενός πουριτανού πάστορα, οι οποίες έχουν απαρνηθεί από τη νεανική τους ηλικία κάθε ανθρώπινη επιθυμία. Η Μπαμπέτ, μια Γαλλίδα που εργαζόταν στο πιο φημισμένο εστιατόριο του Παρισιού πριν καταφύγει στη Δανία μετά την καταστολή της Κομμούνας, όταν έρχεται η ώρα να φύγει και επιστρέψει στη χώρα της, κερδίζει ένα τεράστιο ποσό στο λαχείο. Τότε για να ανταποδώσει στις δυο αδελφές την καλοσύνη με την οποία τη δέχτηκαν όταν εκείνη δεν είχε πού να πάει, αποφασίζει να ξοδέψει όλο το ποσόν σε μια γιορτή διαφορετική από εκείνη που γνώριζαν οι κλειστοί άνθρωποι του τόπου. Μια γιορτή εξαιρετική, ποιοτική και ποσοτική, μια γιορτή που κανείς δε θα ξεχάσει. Με τους Στεφάν Οντράν, Γαρλ Κουλέ και Μπίμπι Αντερσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ