Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Συγκέντρωση αντίστασης στην εκποίηση της ΔΕΗ

Η χτεσινή κινητοποίηση χαρακτηρίστηκε σαν αφετηρία των αγώνων για την απόκρουση των επιλογών της κυβέρνησης να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης κοινής ωφέλειας

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη διάλυση του ασφαλιστικού τους συστήματος διατράνωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της επιχείρησης, οι οποίοι - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας", που συγκροτείται από συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων - έδωσαν το αγωνιστικό "παρών" έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Η κινητοποίηση αυτή, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από όλους όσοι μίλησαν, είναι η αφετηρία των κινητοποιήσεων για την απόκρουση των επιλογών της κυβέρνησης.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Π. Τσίρκας,μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σημείωσε: "Συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί για την απόκρουση των κυβερνητικών επιλογών, που στόχο έχουν την αφαίρεση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων μέσω της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ". Αναφερόμενος στη μελέτη της "Coopers" τόνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού μέσω της κλοπής των εισφορών των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ. Μάλιστα, κατήγγειλε τη στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λέγοντας πως αποτελεί το στήριγμα της κυβέρνησης στη λήψη των αντεργατικών αποφάσεων και κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη για τη διατήρηση της ΔΕΗ ως ενός ενιαίου κοινωφελούς φορέα ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Π. Πάλμο,αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στέλεχος της ΕΣΚ, ο οποίος σημείωσε: "Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ. Είμαστε εδώ για να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα χαρίσουμε στους βιομηχάνους το αίμα και τον ιδρώτα τριάντα χρόνων". Συνεχίζοντας ο ίδιος τόνισε ότι "η σημερινή συγκέντρωση θα αποτελέσει την αρχή των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων για την απόκρουση των επιλογών της κυβέρνησης που εκπορεύονται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών".

Αναφορά έκανε, επίσης, στη σκοπιμότητα των διαφόρων μελετών, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει για τον ελληνικό λαό η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Και αναφερόμενος στη στάση που θα πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αλλά και οι καταναλωτές ρεύματος, υπογράμμισε: "Η αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να είναι ολομέτωπη. Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε".

Η συγκέντρωση έκλεισε με το χαιρετισμό του εκπροσώπου των συνταξιούχων Ελ. Τουρναβίτου,η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ να βγουν στο δρόμο του αγώνα για τη σωτηρία της. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πλήθος συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών προεξαρχούσης της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ