Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πιάνει λιμάνι ο Τζιοβάνι

Το πρώτο μεταγραφικό "μπαμ" του Ολυμπιακού ήταν σίγουρα αρκετά ηχηρό. Υστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Βαρκελώνη των Γιώργου Λούβαρη και Πέτρου Κόκκαλη με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και μάνατζερ του φέρνουν στο λιμάνι τον διεθνή Βραζιλιάνο άσο των Καταλανών, Τζιοβάνι Σίλβα αντί του ποσού των 3,5 δισ. δραχμών! Ποσό - μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός θα φοράει για τα επόμενα τρία χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα αφού θα εισπράξει 1,5 δισ. και άλλα 2 δισ. η Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης αναμένεται στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας στην Αθήνα προκειμένου να πέσουν και οι οριστικές υπογραφές. Ποιος είναι ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα; Γεννήθηκε στις 4-2-1972 στο Μπέλεμ της Βραζιλίας. Εχει ύψος 1.90 και βάρος 78 κιλά. Με τα χρώματα των "καριόκας" έχει 16 συμμετοχές και 4 γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Τούνα Λούζο το 1992, την επόμενη χρονιά πήγε στη Ρέμο, το '94 στη Σαοκαρλένσε, το 95' στη Σάντος και το 1996 μετακόμισε στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα που σε 69 συμμετοχές σημείωσε 18 γκολ. Αναφερόμενος στην απόκτηση του Τζιοβάνι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε: "Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Τώρα οι ερυθρόλευκοι βάζουν πλώρη για τον 28χρονο Ζλάτκο Ζάχοβιτς της Πόρτο. Το θέμα της μετακίνησης του παίκτη σκοντάφτει στη σφοδρή επιθυμία της Βαλένθια με την οποία είχε αρχικά συμφωνήσει ο παίκτης. Πιστεύεται ότι σχετικές εξελίξεις θα υπάρξουν από βδομάδα.

Ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Την παρακολούθησαν 2.000 φίλοι των Πειραιωτών που αψήφησαν τη ζέστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ