Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο σφυρί οι "μπέμπηδες";

Ακόμη και ο σουλτάνος του Μπρουνέι βρίσκεται μεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μέρους των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα "Ντέιλι Μέιλ".

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο σουλτάνος, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, είναι διατεθειμένος να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά μετοχών που ανήκουν στον πρόεδρο των "μπέμπηδων", Μάρτιν Εντουαρτς, ο οποίος όμως επιδιώκει μετά την πώληση να εξακολουθήσει να παραμένει στη θέση του.

Αλλες εφημερίδες της χώρας κάνουν λόγο και για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για αγορά μετοχών της Μάντσεστερ μια ομάδα πάμπλουτων επιχειρηματιών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Τζο Λιούις, μεγαλομέτοχος της ENIC.

Ο Εντουαρτς, η οικογένεια του οποίου ηγείται της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη δεκαετία του 1960, δέχτηκε ισχυρές πιέσεις τον περασμένο χρόνο, όταν συμφώνησε να πουλήσει το σύλλογο στον Ρούμπερτ Μέρντοχ. Τελικά τη λύση έδωσε η βρετανική κυβέρνηση, που μπλόκαρε την αγορά από τον Μέρντοχ.

  • Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Νικολά Ανελκά, προκειμένου να συναντηθεί με τον συμπατριώτη του προπονητή της Αρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, όπως δήλωσε ο αδερφός και μάνατζερ του παίκτη, Κλοντ Ανελκά.

Είναι η πρώτη φορά από το τέλος Μάη, οπότε τελείωσε το αγγλικό πρωτάθλημα που ο Ανελκά μεταβαίνει στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου έχουν διεξαχθεί ατέλειωτες συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να πάρει μεταγραφή από την Αρσεναλ για τη Λάτσιο ή ακόμη και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ο ίδιος αρχικά επιθυμούσε.

Ετσι για πρώτη φορά θα συναντηθεί και με τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι έχει χάσει κάθε επαφή μαζί του. "Ο Νικολά βρίσκεται στο Λονδίνο για να συναντηθεί με τον Αρσέν Βενγκέρ αλλά και τον αντιπρόεδρο της Αρσεναλ, Ντέιβιντ Ντέιν", δήλωσε ο Κλοντ Ανελκά.

Ο Ν. Ανελκά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρε ντέλο Σπορτ", δήλωσε ότι έχει οριστικά αποφασίσει να εγκαταλείψει την Αρσεναλ για τη Λάτσιο: "Δε θέλω πλέον να μείνω στο Λονδίνο. Εχω πολλά προβλήματα σ' αυτή την πόλη", δήλωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λάτσιο, Σέρτζιο Γκρανιότι, επισήμανε ότι η Αρσεναλ δεν πρέπει να χάνει άλλο χρόνο και να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

  • Η Ασία θα μποϊκοτάρει την προκριματική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002, επειδή δεν της δίνονται αρκετές θέσεις για την τελική φάση από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας, λίγο μετά τις εργασίες του έκτακτου συνεδρίου της FIFA στο Λος Αντζελες, τονίζεται ότι θα έπρεπε να δοθεί στην Ασία μια ακόμη θέση για εκπροσώπους της, έτσι ώστε στο Μουντιάλ να δώσουν το "παρών" τρεις συνολικά ομάδες, δεδομένου ότι θα συμμετάσχουν και οι διοργανώτριες Ιαπωνία και Κορέα.

"Από τη στιγμή που η FIFA δε θα δεχτεί να παραχωρήσει στην Ασία μια έξτρα προκριματική θέση, θα μποϊκοτάρουμε το τουρνουά πρόκρισης", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ