Τρίτη 20 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σφαγή της Β' Λυκείου

Μεγάλα είναι τα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών της Β' Λυκείου. Αυτό φανερώνουν τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα. Τουλάχιστον, στο 25 - 30% ανέρχεται η αποτυχία στα Λύκεια των αστικών κέντρων και πάνω από 35% στα περιφερειακά Λύκεια των νομών. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις περιοχών, που υπάρχουν φαινόμενα μαζικής αποτυχίας και τα σχετικά ποσοστά αγγίζουν ή ξεπερνούν το 50%. Και να σκεφθείτε, ότι τα ποσοστά αυτά θα ήταν ακόμη χειρότερα, εάν το υπουργείο δεν έκανε την τελευταία στιγμή ορισμένες "διορθωτικές κινήσεις" στον τρόπο υπολογισμού της προφορικής βαθμολογίας, τροποποιώντας, για φέτος μόνο, τη σχέση της με τη γραπτή βαθμολογία.

Και καλά, φέτος ισχύει ο θεσμός του μετεξεταστέου κι έτσι οι δεκάδες χιλιάδες αυτοί μαθητές έχουν μια ακόμη ευκαιρία, το Σεπτέμβρη. Του χρόνου και τα άλλα χρόνια, τι θα γίνει; Σύμφωνα, με την κυβερνητική "μεταρρύθμιση" Θα μένουν στην ίδια τάξη. Και δε θα οδηγήσει το γεγονός αυτό σε πολύμορφες παρενέργειες και προβλήματα, με πρώτο και κύριο την εκδίωξη μιας μεγάλης μάζας μαθητών και μαθητριών από το Ενιαίο Λύκειο, ενδεχομένως και από τη Μέση Εκπαίδευση γενικά;

Μπροστά στα ερωτήματα αυτά, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι περισσότερο και από φανερό, πως μόνο η συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των φορέων της Παιδείας, η συμπαράταξη μαζί τους όλων των εργαζομένων, μπορούν να αντιμετωπίσουν και να αποκρούσουν την εξόφθαλμη πλέον αντιεκπαιδευτική επίθεση των κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ