Πέμπτη 22 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές περιοδείες
  • Συνεχίζονται οι περιοδείες των θιάσων σε όλη την Ελλάδα. Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει, σήμερα, στο θέατρο Βράχων - "Μ. Μερκούρη" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Σαίξπηρ,σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη.Παίζουν: Αγις Εμμανουήλ, Γιάννης Ζαβραδινός, Μιράντα Ζαφειροπούλου κ.ά.
  • Το Εθνικό Θέατρο με τους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη, που ανεβαίνουν σε μετάφραση Αλέξη Σολωμού,σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου,σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ,μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου,χορογραφία Κώστα Τσιάνου, Ελενας Γεροδήμου,θα δώσει παραστάσεις στις 24/7 στην Καβάλα και στις 28, 29 και 30/7 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Επίδαυρο θα βρίσκονται στις 6 και 7/8. Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Μπουσδούκος, Τρύφων Παπουτσής, Τάσος Παλατζίδης,κ.ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τον "Υπηρέτη δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι,από αύριο μέχρι τις 28/7 θα δώσει παραστάσεις στο Νομό Σερρών και στις 31/7 στο Ηράκλειο. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Παίζουν: Ντίνος Καρύδης, Μάκης Ρευματάς, Βίκυ Βολιώτη, Λεωνίδας Κακούρης, κ.ά.
  • Αύριο αρχίζει, στην Κομοτηνή, ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων του μυθιστορηματικού δράματος "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού,που θεατροποίησε ο ίδιος και παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάριου,σκηνικά - κοστούμια Τάσου Ζωγράφου,μουσική Κώστα Χαριτάτου.Η "Τερέζα" θα παίζεται μέχρι και τις 25 Ιουλίου, ενώ από τις 28 Ιουλίου ξεκινάει η περιοδεία από την Αλεξανδρούπολη, για να καταλήξει, στις 27 και 28 Αυγούστου στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού. Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Μαρία Μακρή, Μιλτιάδης Σαμαράς κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ