Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κοινή πάλη για τη σωτηρία της

Σε κοινό αγώνα εργαζομένων - συνταξιούχων για το ασφαλιστικό καλεί το σωματείο συνταξιούχων Καβάλας

Σε κοινό μέτωπο "με τους συναδέλφους όλων των ασφαλιστικών ταμείων και τους εργαζόμενους, για να αποτρέψουμε να περάσουν οι αντιασφαλιστικές προθέσεις της κυβέρνησης και των εντολοδόχων της", καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας "Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ".

Στην ανακοίνωσή του, το σωματείο τονίζει ότι οι συνταξιούχοι του νομού είναι "ανάστατοι" και "αγανακτισμένοι", από την "προκλητικά διατρανωμένη πρόθεση της κυβέρνησης, για κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης", προσθέτοντας: "Οι εκσυγχρονιστές της κυβέρνησης Σημίτη, υπακούοντας στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών και τους ληστρικούς οργανισμούς ΟΟΣΑ και ΔΝΤ, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στη διάλυση του υπάρχοντος και κατακτηθέντος, με σκληρούς αγώνες, θυσίες ακόμη και αίμα, ασφαλιστικού συστήματος".

Σημειώνει, επίσης, ότι της κυβέρνησης δεν τη φτάνουν οι νόμοι που ψήφισε, αλλά προχωρά "στα θατσερικά και αμερικανικά πρότυπα για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την παράδοσή της στις "Ιντεραμέρικαν" - "Νεντερλάντεν" κλπ. Πρόθεσή τους, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση του θεσμού των κατωτάτων συντάξεων, των ανθυγιεινών, το πετσόκομμα ή την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων".

"Ας το πάρουν σοβαρά υπόψη τους οι εργαζόμενοι κι ας αντιδράσουν άμεσα και μαζικά. Εμείς οι συνταξιούχοι, που με το υστέρημά μας και τους αγώνες μας στεριώσαμε το σημερινό υποφερτό ασφαλιστικό σύστημα, είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα".

Το σωματείο τονίζει ότι όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις καταγγέλλουν αυτή την πολιτική "που εξουθενώνει τους απόμαχους της δουλιάς εδώ και μια δεκαετία και διαλύει την κοινωνική ασφάλιση με την παράδοση της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ στους ιδιώτες και τα αποθεματικά του στους τζογαδόρους του χρηματιστηρίου".

Παράλληλα, το σωματείο απαιτεί: Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 χιλ. δραχμών σε όσους παίρνουν συντάξεις μέχρι 200 δρχ.. Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με το 20πλάσιο του ανειδίκευτου εργάτη. Αύξηση του αφορολόγητου στα 3 εκατ. δρχ. με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Κατάργηση της ειδικής φορολογίας του ΛΑΦΚΑ. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 10% για όλους. Ριζική τροποποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ.

  • "Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας δε θα σταματήσει να καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους για να αποτρέψουμε τη διάλυση του ασφαλιστικού μας συστήματος και την αφαίρεση του μεροκάματου και της σύνταξης", τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ