Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Προβοκατόρικη επίθεση

"Θέση" μάχης ενάντια στον αγώνα για τη Ζώνη από τέσσερα σωματεία του Λιμανιού

Με μια απαράδεκτη και προβοκατόρικη ανακοίνωση, επιτίθενται στον αγώνα των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,του Δήμου Περάματος και όλων των φορέων, τα προεδρεία τεσσάρων σωματείων υπαλλήλων και εργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά,από το χώρο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζοντας το διασπαστικό έργο που τους έχει αναθέσει το επιτελείο της διοίκησης του ΟΛΠ! Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ενώσεις Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ,Λιμενεργατών ΟΛΠ,Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών - Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι πέρα από τις δυνατότητες του ΟΛΠ, ο οποίος "είναι μόνιμο σημείο κινητοποιήσεων", καθώς και ότι το "θέμα της ιδιωτικοποίησης είναι πρώτα και κύρια δικό μας (!) πρόβλημα...". Χωρίς ούτε μια λέξη κριτικής για την κυβέρνηση, εκφράζουν την "τυπική" διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση και ασχολούνται με το κύριο "έργο" καταγγελίας και "λασπολογίας" των αγώνων των φορέων της Ζώνης! Ολα αυτά, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως θα επενδυθούν δισεκατομμύρια για την κατάργηση των επισκευών στο Νέο Μόλο της ΔΕΗ, για την καταπάτηση χώρων, τη δημιουργία προβλήτα για κοντέινερ και σταθμών επιβατών!

"Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας - αναφέρεται μεταξύ άλλων - να υπερασπιστούμε τη δουλιά μας και θα το κάνουμε, όταν σήμερα κινδυνεύει να απαξιωθεί για έναν ακόμα λόγο, αφού αυτή δεν υπακούει παρά μόνο στους νόμους της αγοράς. Η πορεία του ΟΛΠ καθορίζει άμεσα και τις τύχες των εργαζομένων του και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να τις καπηλευτεί. Ετσι είμαστε αναγκασμένοι και δηλώνουμε αντιμέτωποι (!) στο κλείσιμο και την παρεμπόδιση λειτουργίας από οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε χώρο του ΟΛΠ".

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδης δήλωσε σχετικά: "Τα τέσσερα προεδρεία αναλαμβάνουν να δώσουν ιδεολογικό περιτύλιγμα και να λειτουργήσουν σαν "ασπίδα" υπέρ της εφαρμογής των νόμων της αγοράς. Μόνο ως προβοκάτορες μπορούν να χαρακτηριστούν, όταν βάζουν μπροστά "τα στήθια τους" για να καλύψουν την πολιτική της κυβέρνησης, που απορρέει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οδηγεί στον απόλυτο έλεγχο του λιμανιού από τις πολυεθνικές! Δυστυχώς έχουμε μια τέτοια συμπεριφορά όταν έχει προηγηθεί ανακοίνωση - απάντηση των σωματείων της Ζώνης, όπου με ξεκάθαρες θέσεις τούς καλούσαμε σε συντονισμένο αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης που θα πλήξουν τα δικαιώματα όλων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ