Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
"Να καταδικαστεί"!

Σε δήλωσή του, ο Γ. Μαυρίκος, επικεφαλής της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισημαίνει: "Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η γαλαζοπράσινη συμμαχία της ΓΣΕΕ γίνεται πολύ επικίνδυνη για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σήμερα, από κοινού με τον ΣΕΒ επιχειρούν να "σπρώξουν" την κυβέρνηση σε ένα 35ωρο "σε σχέση με το νέο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων του Ν. 2639/98". Ετσι γράφουν στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν!

Τέτοιο 35ωρο δεν το θέλει η εργατική τάξη αφού δε θα έχει σταθερό καθημερινό ωράριο, πενθήμερο, δε θα έχει έξι ένσημα και θα μειώνει τις αποδοχές! Η συμπαιγνία κυβέρνησης - ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τέτοιου είδους 35ωρο πρέπει να καταδικαστεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και ταυτόχρονα να αποκαλυφθούν οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες για τη διεκδίκηση 35ωρου όπως το διεκδικεί το ΠΑΜΕ, που απαιτεί: 35 ώρες, 5 μέρες, 7 ώρες την μέρα και ταυτόχρονη βελτίωση των αποδοχών, όπως επίσης και διατήρηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Μόνο έτσι η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος μπορεί να περιορίσει τον ιδρώτα των εργαζομένων που με τη μορφή της υπεραξίας καρπώνεται το κεφάλαιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ