Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για το νομοσχέδιο

Με "λειψό" πλαίσιο, απεργία στις 5 Αυγούστου

Συνεπής στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής - όπως αυτή εκφράζεται στο νομοσχέδιο για τις "Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις" - η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 5 Αυγούστου, περιορίζοντας το διεκδικητικό της πλαίσιο στο θέμα των μετατάξεων.

Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο χτυπά άμεσα το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς αφαιρεί από το περιεχόμενό τους τα ζητήματα των αποδοχών, προσλήψεων κλπ, κάτι που έχει γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ!

Η απεργιακή κινητοποίηση περιλαμβάνει τους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τους υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων από τα οποία έχουν αποσπαστεί οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αφήνοντας έξω ένα σημαντικό τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, αφήνει στο απυρόβλητο τα ζητήματα της μονιμοποίησης 30.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου, καθώς η μη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα μονιμοποίησής τους!

Για τα ζητήματα αυτά και πολλά ακόμη που θίγονται από το νομοσχέδιο, η ΕΣΑΚ Δημοσίου,έχει ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου, έχει καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική και έχει προτείνει πανδημοσιοϋπαλληλικές κινητοποιήσεις ενάντιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ