Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΤΣΗ
Σε απόσταση αναπνοής από την Εργασίας

Ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδας το αίτημα του ομίλου Λάτση για εξαγορά του 50,1% των μετοχών της Εργασίας

Στα χέρια του ομίλου Λάτση, φαίνεται να οδηγείται και τυπικά πλέον η Τράπεζα Εργασίας, μετά και την έγκριση που δόθηκε χτες από την αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας, στο αίτημα της Consolidated Eyrofinance Holdings S. A (CEH) για την απόκτηση του 50,1% των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας.

Ολοκληρώνεται έτσι η ένταξη της Τράπεζας Εργασίας, στον γερμανικών συμφερόντων τραπεζικό όμιλο Λάτση, μετά από μία πολυκύμαντη διαδικασία διάρκειας δύο περίπου μηνών. Στο διάστημα αυτό, αρχικά επιχειρήθηκε ο βίαιος προσεταιρισμός των μετόχων της Εργασίας από τον όμιλο Λάτση, που από τους ιθύνοντες παρουσιάστηκε ως διαδικασία... "επιθετικής εξαγοράς". Η διοίκηση της Εργασίας υποτίθεται πως αντέδρασε έντονα, αντιτάχθηκε στους όρους εξαγοράς, που δημοσιοποίησε ο όμιλος Λάτση και προσέτρεξε σε... βοήθεια του ομίλου της Πειραιώς, με τον οποίο υπέγραψε και δημοσιοποίησε μεταξύ τους συμφωνία για την ενοποίηση - συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η συμφωνία αυτή λίγες μέρες αργότερα πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων, αφού η ίδια η διοίκηση της Εργασίας, δρώντας καιροσκοπικά, μετά τη "βελτιωμένη" προσφορά του ομίλου Λάτση, εγκατέλειψε την Πειραιώς και αποδέχτηκε τη νέα προσφορά της (CEH).

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδας, κάνει γνωστό ότι μετά από δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων, την προηγούμενη Παρασκευή 30/7 και χτες Δευτέρα 2/8, ενέκρινε το αίτημά της (CEH) για την απόκτηση του 50,1% των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας.

Αντίθετα, για το ανάλογο αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο είχε υποβληθεί προς την Τράπεζα της Ελλάδας στις 12 Ιούλη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δε συντρέχει πλέον λόγος, για να εξεταστεί περαιτέρω... Οπως αναφέρεται, μετά τη νεότερη επιστολή της, που απέστειλε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στις 30 Ιούλη προς την Τράπεζα της Ελλάδας, ότι οι πρόσφατες εξελίξεις ανέστειλαν το μέχρι πρότινος ενδιαφέρον της για την επιτυχή έκβαση της δημόσιας ανταγωνιστικής προσφοράς της, και ως εκ τούτου το αρχικό της αίτημα δεν εκφράζει πλέον τη βούληση της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά υφίσταται μόνο για τυπικούς λόγους...

Μετά την αποχώρηση από το σκηνικό της Τράπεζας Πειραιώς, οι μέτοχοι της Τράπεζας Εργασίας θα μπορούν, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη να ανταλλάσσουν τις μετοχές τους, με αυτές της Eurobank σε αναλογία 1 μετοχή Εργασίας προς 2,4 μετοχές Eurobank συν 17.000 δραχμές. Μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας αυτής, την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Αυγούστου, θα είναι γνωστό αν η Eurobank, έχει αποκτήσει το 50,1% των μετοχών της Εργασίας και κατά συνέπεια και τον πλήρη έλεγχο της ιδιωτικής αυτής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ