Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
"Μπλόκο" στα ανασφάλιστα πλοία

Αρχίζουν νέοι έλεγχοι από την Τρίτη, σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Στη μάχη για την πάταξη της "μαύρης εργασίας" στα πλοία με ξένη σημαία, που εκτελούν το δρομολόγιο Ελλάδα - Ιταλία,ρίχνονται οι ναυτεργάτες, ξεκινώντας ελέγχους στα πλοία που καταπλέουν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Τη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, τη "μαύρη εργασία", τις ελλείψεις στις οργανικές συνθέσεις στα πλοία αυτά και γενικά την παραβίαση των όσων είχαν συμφωνηθεί με τους πλοιοκτήτες, το καλοκαίρι του 1997,στη διάρκεια των ναυτεργατικών κινητοποιήσεων ενάντια στα ανασφάλιστα πλοία, είχε διαπιστώσει, σε πρόσφατη περιοδεία του στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας.

Ετσι, μετά από παρέμβαση της ΠΕΜΕΝ, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε, σε έκτακτη συνεδρίασή της, να ξεκινήσει ελέγχους από την ερχόμενη Τρίτη 10 Αυγούστου.Οπως αναφέρεται σε χτεσινό δελτίο Τύπου της ΠΝΟ, η Ομοσπονδία έχει ήδη στείλει επιστολές σε πλοιοκτήτριες εταιρίες 19 πλοίων με σημαία ευκαιρίας. Με τις επιστολές προειδοποιεί ότι αν στα πλοία αυτά διαπιστωθεί παραβίαση των όσων έχουν συμφωνηθεί από το 1997, θα γίνουν παρεμβάσεις για την εφαρμογή των συμφωνιών.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες που είχαν αποδεχτεί οι πλοιοκτήτες, προέβλεπαν να επανδρωθούν τα πλοία με εν ενεργεία Ελληνες ναυτεργάτες, να είναι όλοι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ και να εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει για τα πληρώματα των μεσογειακών και τουριστικών πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ