Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται

Περιοδεία στην περιοχή πραγματοποιεί τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ

Σε ευρεία σύσκεψη την Τρίτη 10 Αυγούστου,στις 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με θέμα την οργάνωση και το συντονισμό των παραπέρα ενεργειών ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης της Διώρυγας της Κορίνθου, καλεί με ανακοίνωση όλους τους μαζικούς φορείς του νομού η "Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Διώρυγας". Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα περιοδεύσει στην περιοχή αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα εδώ και πολύ καιρό έχουν προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με βασικά αιτήματα τη μη παραχώρηση της Διώρυγας στους ιδιώτες και την άμεση συντήρηση των πρανών του καναλιού, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους.

Οπως επισημαίνουν, "η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας θα δημιουργήσει μείωση των θέσεων εργασίας, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση της δουλιάς και αλλαγή στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς".

Στην ανακοίνωση, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας τονίζει ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα δυναμικό παγκορινθιακό μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα και στην απαξίωση της Διώρυγας και καλεί στη σύσκεψη όλους τους φορείς της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Λουτρακίου και Κιάτου, καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τέλος, επισημαίνουν ότι "η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του προγράμματος σύγκλισης, ευνοεί μόνο το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Δεν εξασφαλίζει ούτε τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις, ούτε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ούτε τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, ούτε την ανάπτυξη της χώρας".

ΠΑΜΕ

Περιοδεία θα πραγματοποιήσει στην περιοχή αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) τη Δευτέρα 9 Αυγούστου,με επικεφαλής τον Γιάννη Σταυρόπουλο,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που θα κάνει την περιοδεία μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδικαλιστών Κορινθίας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Κορίνθου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ναυτικών Διώρυγας, με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Διώρυγας και με τον αντινομάρχη της Νομαρχίας Κορίνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ