Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Γρίφος με το "χαμένο" αεροσκάφος

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Ενα μικρό αεροσκάφος των εσωτερικών γραμμών της Βενεζουέλας χάθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιούλη. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση 25 λεπτών από τη νοτιοδυτική πόλη Μπαρίνας στην πόλη Γκουσδουαλίτο...

Τελικά το αεροπλάνο έφτασε στον προορισμό του, αλλά μετά από 10 μέρες και χωρίς τους επιβάτες. Τι ακριβώς έγινε, ουδείς το γνωρίζει.

Γεγονότα: Α) Το αεροσκάφος επέστρεψε σώο χωρίς τους 14 επιβάτες του, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον υπουργό Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Ιγνάθιο Αρκάγια,ο οποίος αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος, τύπου "Μπίτσκραφτ", μέχρι σήμερα βρισκόταν σε μία ζώνη του δάσους στην Κολομβία. Β) Η ιδιοκτήτρια εταιρία "Αβιόρ" διαβεβαίωσε πως είναι καλά στην υγεία τους και πως θα επιστρέψουν στη Βενεζουέλα εντός των προσεχών ωρών, δηλαδή χτες Δευτέρα. Γ) Επισήμως, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας υποστηρίζουν ότι για την αεροπειρατεία ευθύνονται πιθανά αντάρτες που ανήκουν στον "Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό" (ELN). Από την άλλη πλευρά των συνόρων, αξιωματούχος της Κολομβιανής Αστυνομίας, ο Εδουάρδο Ταφούρ κατηγόρησε το FARC - EP. Δ) Με ανακοινωθέν του, το FARC - ΕΡ υποστηρίζει πως πίσω από την πράξη αυτή κρύβονται αντίπαλοι του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες,και πως η μοναδική ανάμειξη της ανταρτικής οργάνωσης ήταν όταν ανευρέθη μέσα στη ζούγκλα το αεροσκάφος από τις ανταρτικές δυνάμεις μία μέρα μετά την αεροπειρατεία, το προφύλαξαν όλο αυτό το διάστημα, όταν το εγκατέλειψαν οι τρεις δράστες μετά την προσγείωσή του σε κρυφό αεροδιάδρομο στην Κολομβία. Ε) Επίσης ο ELN με ανακοινωθέν του αρνείται τις κατηγορίες και οποιαδήποτε ανάμειξη στην αεροπειρατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ