Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Σφυροκοπούν την αυθαιρεσία!

Συνεχίζεται, σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα, ο εντοπισμός πλοίων στα οποία δεν τηρούνται συμβάσεις και ασφάλιση

Τα αγωνιστικά χτυπήματα των ναυτεργατών δέχεται από την περασμένη Τρίτη το καθεστώς της ασυδοσίας, που έχουν επιβάλει οι Ελληνες εφοπλιστές στα τουριστικά πλοία, τα οποία είναι δρομολογημένα στη γραμμή Ελλάδα - Ιταλία και έχουν υψωμένες τριτοκοσμικές σημαίες. Από την Τρίτη το πρωί, συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες βρίσκονται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας και "μαγκώνουν" τα τουριστικά πλοία που καταπλέουν εκεί απαιτώντας την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας.

Χτες η εταιρία ΕΛΜΕΣ,της οποίας το τουριστικό πλοίο "ΜΗΔΕΙΑ 2" εκτελεί τη γραμμή Πάτρα - Ιταλία,μετά από τη δυναμική παρέμβαση των ναυτεργατών αναγκάστηκε να συμβληθεί με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο,αποστέλλοντας μάλιστα και εγγυητική επιστολή 60.000 λιρών Αγγλίας! Επίσης, στο λιμάνι της Πάτρας εντοπίστηκαν τα τουριστικά πλοία "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" του εφοπλιστή Αλεξάκη,"MARIA G" και "ΑΦΡΟΔΙΤΗ",τα οποία ανήκουν στον εφοπλιστή Γιαννάτο,και το "ΓΙΟΥΡΟΜΑΤΖΙΚ" του εφοπλιστή Αποστόλη Βεντούρη,να έχουν σοβαρές ελλείψεις στις οργανικές τους συνθέσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αμέσως έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στον λιμενάρχη της Πάτρας κ. Κάντα και σήμερα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι ναυτεργάτες έχουν δώσει διορία μέχρι σήμερα στους πλοιοκτήτες των πλοίων "ΙΟΝΙΣ" και "ΕΡΜΗΣ",για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι προχτές οι συνδικαλιστές εντόπισαν σε αυτά τα δύο πλοία να απασχολούνται ανασφάλιστοι ναυτεργάτες. Μάλιστα στο μηχανοστάσιο του πλοίου "ΙΟΝΙΣ" εντοπίστηκαν ανασφάλιστοι χαμηλόμισθοι αλλοδαποί στη θέση των αξιωματικών γ μηχανικών, με αδιευκρίνιστα προσόντα ναυτικής ικανότητας! Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής αντιπροσωπείας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και β γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΝ,Σταμάτης Μαλαχίας,σημείωσε: "Οι εφοπλιστές παρανομούν μπροστά στα μάτια του τοπικού λιμενάρχη της Ηγουμενίτσας κ. Καββαδία.Ο λιμενάρχης αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση και επιπλέον θέτει σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και πληρωμάτων".

Οι συνδικαλιστές έχουν προγραμματίσει να ελέγξουν συνολικά 20 ανασφάλιστα τουριστικά πλοία, που καταπλέουν στα δύο αυτά λιμάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ