Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ-ΑΙΚ 0-0
"Θερμοπληξία"

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να θέσει τις βάσεις για μια εύκολη πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα όλα είναι ανοικτά στον επαναληπτικό.

Η ψυχραιμία στην χτεσινή ΑΕΚ ήταν δυσεύερτη όσο και η δροσιά στην καυτή Αττική. Για αυτό και επήλθε η αγωνιστική ... θερμοπληξία. Φυσικά λοιπόν όχι μόνο το επιθυμητό (σκορ ασφαλείας) δεν υλοποιήθηκε αλλά ούτε προβάδισμα δεν κατάφερε να πάρει ο "δικέφαλος". Μάλιστα οι γηπεδούχοι πρέπει να είναι σχετικά ευχαριστημένοι με το τελικό 0-0. Μπορεί να μην τους επιτρέπει εφησυχασμό ενόψη του επαναληπτικού της Στοκχόλμης και να αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το άγχος των γηπεδούχων συναγωνιζόταν σε ύψος τον υδράργυρο.Οι φιλοξενούμενοι με σφιχτή άμυνα είχαν κλείσει όλες τις διόδους προς την περιοχή τους. Επιπλέον με αδιάκοπο πρεσσάρισμα δεν επέτρεπαν στους " κιτρινόμαυρους" να οργανώσουν το παιχνίδι. Ετσι οι ενέργειές τους ήταν αποσπασματικές και αναποτελεσματικές. Παρόλα αυτά υπήρξαν κάποιες φάσεις που η ΑΕΚ " άγγιξε" το γκολ. Δίκαια πάντως οι δευτεραθλητές μπορούν να παραπονιούνται για την τύχη τους αφού τρείς φορές τα δοκάρια έσωσαν τους Σουηδούς. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από την Νέα Φιλαδέλφεια κάνοντας βάσιμα όνειρα ότι στην έδρα τους θα μπορέσουν να " σφραγίσουν " το εισιτήριο της πρόκρισης στο χρυσοφόρο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα λοιπόν θα κριθούν στην Στοκχόλμη όπου η ΑΕΚ καλείται να δείξει ισχυρό χαρακτήρα. Την κίτρινη κάρτα του πολύ καλού Ισπανού διαιτητή Μαρίν αντίκρυσαν οι Κοπιτσής, Καψής, Πέτριτς, Νορντίν, Ολα και Αντρέας Αντερσον και ο Γκούσταφσον.

ΑΕΚ:Ατματζίδης, Λάκης, Κοπιτσής (7' Ματιάσεβιτς), Καψής, Πέτριτς, Ζήκος, Μάρκος (65' Μαλαδένης), Σαβέφσκι, Τσίριτς, Νικολαϊδης, Μπιέκοβιτς (75' Κωνσταντινίδης).

ΑΙΚ: Ασπερ, Νορντίν, Ολα Αντερσον, Προυντίν, Γκούσταφσον, Νοβάκοβιτς (93' Χότς), Τγιέρνστρομ, Αντρέα Αντερσον (61' Ασλουντ), Λάγκερλοφ, Κγιόλο (68'Λγιουνκ), Κάμαρκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ