Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην Ιντερ ο Γεωργάτος

Συμπαίκτης Ρονάλντο και Ζαμοράνο από χτες ο διεθνής ποδοσφαιριστής

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη Γεωργάτου και μάλλον αντανακλούν την αντίδραση όλης της φίλαθλης Ελλάδας, που εντελώς ξαφνικά έμαθε πως ο ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στην Ιντερ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός χτες αιφνιδίασε άπαντες με μια ανακοίνωση, που ενημέρωνε ότι λίγο νωρίτερα οι τρεις απεσταλμένοι των "νερατζούρι" συμφώνησαν μαζί της και απέκτησαν για λογαριασμό της ομάδας τους τον διεθνή παίκτη.

Η μετακίνηση του Γεωργάτου στην Ιντερ αποτελεί την πλέον ακριβή μεταγραφή Ελληνα στο εξωτερικό (απευθείας από ελληνικό σύλλογο σε ομάδα εκτός συνόρων) αφού μόνο τα έσοδα της "ερυθρόλευκης" εταιρίας θ' αγγίξουν τα 3 δισ. δρχ. Οι πρωταθλητές θα εισπράξουν 2,5 δισ. δρχ. και θα καρπωθούν τα έσοδα ενός φιλικού με τους "νερατζούρι" στο ΟΑΚΑ. Σε απλά ελληνικά λοιπόν η πειραϊκή ΠΑΕ ήδη κάνει απόσβεση ενός σημαντικού τμήματος απ' αυτά που ξόδεψε για τους Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς (χωρίς να υπολογιστούν οι άλλες πηγές εσόδων). Ο παίκτης για κάθε χρόνο της τετραετούς σύμβασης θα παίρνει περίπου 400 εκατ. δρχ.

Οπως γνωστοποίησε ο Γεωργάτος, "η ζωή μου αναστατώθηκε ξαφνικά χτες (σ.σ. προχτές) βράδυ που ο κύριος Πέτρος Κόκκαλης με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε να ετοιμαστώ γιατί το Μιλάνο και η Ιντερ με περιμένουν". Παρότι η Ιντερ δε συμμετέχει φέτος σ' ευρωπαϊκή διοργάνωση αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες ομάδες όχι μόνο στο "Καμπιονάτο" αλλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είναι λοιπόν τιμητική επιλογή τόσο για τον παίκτη όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, το γεγονός ότι θα έχει ως συμπαίκτες προσωπικότητες του αθλήματος όπως οι Ρονάλντο, Ζαμοράνο, Βιέρι λέει πολλά.

Ο Γεωργάτος, ως παίκτης της Ιντερ, υποστήριξε πως αυτό που τώρα τον ενδιαφέρει είναι "βασικά να είμαι υγιής. Στη συνέχεια θα κοιτάξω με δουλιά και προσπάθεια να καθιερωθώ στην 11άδα, πράγμα καθόλου εύκολο, και να σταθώ με αξιώσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα". Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ανακοίνωση, επισήμανε πως "η παραχώρηση του Γεωργάτου αποφασίστηκε, φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής ηγεσίας και με γνώμονα πρώτα απ' όλα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας". Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον παίκτη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ