Τρίτη 17 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις βασιλικές "διακοπές"

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε χτες από τα κανάλια, που όλο αυτό το διάστημα μας κράτησαν ενήμερους - και τους είμαστε... ευγνώμονες γι' αυτό - ότι ολοκληρώθηκε η κρουαζιέρα των βασιλιάδων του αγγλικού θρόνου στα νερά του Αιγαίου, μετά από την ευγενική προσφορά του γνωστού "ευεργέτη" κ. Λάτση. Αν εξαιρέσει κανείς το επεισόδιο - διαμαρτυρία κάποιων Κυπρίων ψαράδων, που εκφράσανε την αποδοκιμασία τους στους "γαλαζοαίματους" και τα δήθεν σκανδαλιστικά του Καρόλου με την Καμίλα του, μάλλον το όλο ταξίδι ήταν ανιαρό, αντίστοιχο με την ίδια τη ζωή των βασιλιάδων.

Ομως αυτό που ξεχωρίζει είναι μια λέξη που συχνά επαναλαμβανόταν στα μακροσκελή και... ενδιαφέροντα ρεπορτάζ: η λέξη διακοπές. Κι αναρωτιέται ο απλός Ελληνας εργαζόμενος, που ψήνεται στις πόλεις - φυλακές και συνθλίβεται στην τανάλια της λιτότητας, καλά για χαζούς μας περνάνε; Διακοπές από τι κάνει ο Κάρολος και η λοιπή παρέα; Μήπως από τη βαριά πνευματική - γιατί περί χειρωνακτικής, ούτε λόγος - εργασία ή μήπως από τις αθλητικές δραστηριότητες και τα χόμπι;

Αλλά βέβαια ξεχάσαμε ότι η φαγωμάρα στο αγγλικό παλάτι είναι και αυτή κουραστική εργασία. Τέλος πάντων, πάει και αυτό και επιτέλους θα έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε με άλλα πιο σημαντικά θέματα, όπως το ψάρεμα του Σημίτη και το πλούσιο, αυτόν τον καιρό, αστυνομικό δελτίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ