Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Παιχνίδια για να εμφανιστεί άνοδος

Μόνο χάρη σε συνήθη... κόλπα της τελευταίας στιγμής οφείλεται η άνοδος του Γενικού Δείκτη που παρουσιάστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας. Πάντως αυτό δεν εμποδίζει τους διαφημιστές του τζόγου της οδού Σοφοκλέους να κάνουν λόγο για κλείσιμο των τιμών σε νέα ιστορικά επίπεδα, αφού η θετική ένδειξη του κλεισίματος στο 0,1% ανέβασε τον Γενικό Δείκτη στις 4.889,65 μονάδες.

Τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά σε ποσοστά που έφτασαν το 0,6%. Ωστόσο, την περισσότερη ώρα των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης κινούνταν σε αρνητικά σε σχέση με προχτές επίπεδα, φτάνοντας κάποια στιγμή και το - 0,96%, επίπεδα που από τους αρμόδιους θεωρούνται "διορθωτικά", μια και δίνουν την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις κερδών που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ο δείκτης ήταν αρνητικός, όπως σημειώθηκε και παραπάνω, μέχρι και τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης, οπότε κάποιες... "έξυπνες" κινήσεις κυρίως θεσμικών επενδυτών έδωσαν μια ώθηση στις τιμές, ώστε να διατηρηθεί το καλό ψυχολογικό κλίμα όλων των τελευταίων συνεδριάσεων, που θέλει τον Δείκτη να κλείνει μόνο με κέρδη.

Ιδιαίτερα υψηλός ήταν και χτες ο τζίρος των συναλλαγών, αφού οι μετοχές που άλλαξαν χέρια ήταν ύψους 245 δισεκατομμυρίων δραχμών. Από τις 302 μετοχές που διακινήθηκαν οι 167 έκλεισαν με κέρδη, οι 124 με πτώση και 11 παρέμειναν σταθερές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ