Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλα... προγράμματα

Με δύο νέα προγράμματα ρίχνεται στη "μάχη" για την... καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για:

1) Ολοκληρωμένα προγράμματα προϋπολογισμού 13,5 δισ. δραχμών, τα οποία απευθύνονται σε 5.000 άτομα με ειδικές ανάγκες, παλιννοστούντες - μετανάστες - πρόσφυγες, φυλακισμένους - αποφυλακισμένους - ανήλικους παραβάτες, άτομα εξαρτημένα υπό απεξάρτηση και άνεργους ηλικίας από 45 έως 64 ετών.

2) Καινοτομικά προγράμματα, τα οποία με τη σειρά τους χωρίζονται σε: α) Προγράμματα επίδειξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας, με στόχο την αξιοποίηση της μέχρι σήμερα εμπειρίας, την ανταλλαγή εμπειριών στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις ομάδες που απειλούνται από αποκλεισμό. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται σε ενέργειες προκατάρτισης, κατάρτισης, προώθησης στην αγορά εργασίας και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών. Το ποσό που θα διατεθεί για τα προγράμματα αυτά είναι 84 εκατομμύρια δραχμές. β) Προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών παροχής "Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών", με στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα που απειλούνται από αποκλεισμό, τη δημιουργία νέων δομών υποστήριξης, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για τα προγράμματα αυτά θα διατεθούν 500 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ