Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανάκληση δυσμενούς μετάθεσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. -

Ανακλήθηκε, χτες, μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δυσμενής μετάθεση εργαζομένου σε εταιρία curier, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ειδικότερα, σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρία ACS υποχρεώθηκε να ανακαλέσει τη δυσμενή μετάθεση του Γιώργου Βελίκη από το υποκατάστημα της Ν. Εγνατίας στο υποκατάστημα του Καλοχωρίου.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες, με πρωτοβουλία ορισμένων εργαζόμενων της ACS - ανάμεσά τους και ο Γιώργος Βελίκης - δημιουργήθηκε επιχειρησιακό σωματείο με στόχο την υπεράσπιση και διεκδίκηση των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων του προσωπικού της εταιρίας.

Η δυσμενής μετάθεση, που ακολούθησε, χαρακτηρίστηκε από συνδικαλιστικούς κύκλους σαν μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και παρεμπόδισης της λειτουργίας του νεοσύστατου εργατικού σωματείου. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό, χάρη στην αποφασιστική στάση που επέδειξε ο μετατεθείς και οι συνάδελφοί του, αλλά και την έγκαιρη αποτελεσματική παρέμβαση του ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ