Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ντοπέ και η Οτι

Το αποκάλυψε η χορηγός της εταιρία! Χάνει το Παγκόσμιο, κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό

Σαν κεραυνός εν αιθρία "έσκασε" η ανακοίνωση της χορηγού εταιρίας της μεγάλης Τζαμαϊκανής πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σπριντ, Μέρλιν Οτι, πως η μεγάλη κυρία του στίβου βρέθηκε ντοπαρισμένη στο διεθνές γκραν πρι της Λουκέρνης (5 Ιούλη). Η συγκεκριμένη εταιρία, που εδρεύει στο Λιχτενστάιν, εξέδωσε, χτες, ανακοίνωση που ανέφερε ότι η 39χρονη αθλήτρια έκανε χρήση της απαγορευμένης αναβολικής στεροειδούς ουσίας ναδρολόνη. Η Οτι από την πλευρά της υποστήριξε ότι είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε, ώστε ν' αποδείξει πως είναι αθώα.

Ο γγ της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ιστβαν Γκιουλάι, δήλωσε σοκαρισμένος. "Είναι προσωπική καταστροφή για την Οτι. Είναι λυπηρό και απογοητευτικό ότι σ' αυτή την ηλικία κάποιοι αθλητές πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν έτσι", κατέληξε. Πάντως, τα ερωτηματικά αυτής της υπόθεσης είναι πολλά. Πώς και γιατί η εταιρία προέβη σε τέτοια ενέργεια (θεωρητικά) θέτοντας σε κίνδυνο την επένδυσή της. Τι ακριβώς κρύβεται από πίσω και τι επιδιώκει; Ισως στο άμεσο μέλλον δοθούν απαντήσεις. Ο,τι και να γίνει πάντως η Τζαμαϊκανή χάνει το πρωτάθλημα στη Σεβίλλη και αν και το 2ο δείγμα βγει θετικό θ' αποκλειστεί για δύο χρόνια από κάθε διοργάνωση.

  • Για τέσσερα ακόμη χρόνια ο Πρίμο Νεμπιόλο θα είναι ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Ο Ιταλός παράγοντας επανεκλέχτηκε χτες στην προεδρία της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Ο 76χρονος Νεμπιόλο είναι στην προεδρία της ΙΑΑΦ από το 1981.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ