Πέμπτη 19 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αποστολή εξετελέσθη

Ικανοποίηση στην ελληνική ομάδα, που επέστρεψε με 52 αργυρά, 2 χάλκινα μετάλλια, 3 αργυρά κύπελλα και 6 τιμητικές διακρίσεις

Επιτυχημένη κρίθηκε, από τους αρμόδιους, η ελληνική αποστολή στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες, που έγιναν στο Ζάγκρεμπ, παρότι με λίγη προσπάθεια ή τύχη τ' αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα. Οπως ανέφερε ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ, Ζαχαρίας Πετρομιχελάκης, "με τα λιγότερα δυνατά μέσα και στο λιγότερο δυνατό χρόνο προετοιμασίας πετύχαμε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Με μόνο 91 αθλητές, όταν πολλές χώρες συμμετείχαν με διπλάσιους και τριπλάσιους, καταφέραμε αυτό που κανείς άλλος δεν πέτυχε. Κατακτήσαμε 52 αργυρά, 2 χάλκινα μετάλλια και 3 αργυρά κύπελλα (ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ). Επίσης, μας απονεμήθηκαν έξι κύπελλα για πολυτιμότερο (Κατσαρός) και πρώτο σκόρερ (Τρούπκος) στο ποδόσφαιρο, καλύτερο πασαδόρο στο βόλεϊ (Κουρνέτας), καλύτερο τερματοφύλακα (Βολτυράκης) και κορυφαίο παίκτη (Παπαναστασίου) στο πόλο και τέλος το "Ευ Αγωνίζεσθαι" στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ".

Ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι αθλητές, που παραδέχτηκαν πάντως ότι μπορούσαν καλύτερα: Ο Γιαννακόπουλος (ποδόσφαιρο) τα 'βαλε με την τύχη που "δεν ήταν μαζί μας. Τόσο στη διάρκεια του τελικού με την Αίγυπτο όσο και στα πέναλτι, που είναι μια διαδικασία "ρώσικης ρουλέτας"", ενώ ο Μαυράκης (βόλεϊ) πρόσθεσε και "άλλους αστάθμητους παράγοντες". Από την πλευρά του ο Παπαναστασίου (πόλο) ανέφερε: "Βρήκαμε στο δρόμο μας ισχυρούς αντιπάλους αλλά φτάσαμε στον τελικό όπου δεν καταφέραμε να βρεθούμε σε καλή μέρα και να επιστρέψουμε με το χρυσό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ