Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 1998!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Από το Δεκέμβρη του 1998 (!) παραμένουν απλήρωτοι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, παρά την αξιοζήλευτη διαφήμιση του ρόλου τους στα προγράμματα αυτά από το αρμόδιο υφυπουργείο.

Παρά τα αλλεπάλληλα υπομνήματα και τις προσπάθειες του ΔΣ του Σωματείου Γυμναστών στο υφυπουργείο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη των προγραμμάτων, το Δεκέμβρη του 1998, ενώ οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται να αδιαφορούν εντελώς για το ζήτημα.

Ενα ζήτημα που ήρθε να προστεθεί στα τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, όπως η ολιγοήμερη και ολιγόωρη απασχόλησή τους, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν καλύπτει ούτε τα ένσημα για την ασφάλισή τους.

Γενική είναι η απαίτηση των γυμναστών της Θεσσαλονίκης επιτέλους το υφυπουργείο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα των εργαζόμενων καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, τώρα μάλιστα που έχει συσταθεί ειδικός οργανισμός για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Σε δήλωσή του στο "Ρ" ο πρόεδρος του Σωματείου Γυμναστών, Μπάμπης Κυριακίδης,ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και αφορά 1.600-1.700 καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Πρόσθεσε δε ότι στις 3 του Σεπτέμβρη οργανώνεται για πρώτη φορά, στη Λάρισα, ημερίδα με το σοβαρό αυτό θέμα, όπου και θα συγκροτηθεί πανελλαδική ομοσπονδία σωματείων του κλάδου.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει κύκλος επαφών με τα πολιτικά κόμματα και το υφυπουργείο για προώθηση του αιτήματος για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και των άλλων σοβαρών αιτημάτων του κλάδου. Σύμφωνα με τη δήλωση του Μπ. Κυριακίδη, ενώ από τον Ιούνιο έχει θεσμοθετηθεί με νόμο ότι το 2% από τα ακαθάριστα έσοδα του ΟΠΑΠ θα διατίθενται για τις ανάγκες του μαζικού αθλητισμού, στα επανειλημμένα πρόσφατα αιτήματα των γυμναστών για την καταβολή των δεδουλευμένων τους η απάντηση του υφυπουργείου είναι: "Το καλοκαίρι τα έσοδα του ΟΠΑΠ πέφτουν"!

Στα κυριότερα αιτήματα που προβάλλει το σωματείο συμπεριλαμβάνονται εκτός από την καταβολή των δεδουλευμένων και την αναβάθμιση του κλάδου, η πρόσληψη των γυμναστών που ασχολούνται με τον μαζικό αθλητισμό από τους Δήμους σε μόνιμες οργανικές θέσεις, από τη νέα χρονιά. Το ωρομίσθιο, από 1.800 δρχ. που είναι σήμερα να γίνει 2.500, όσο δηλαδή ισχύει και για τους ωρομίσθιους καθηγητές του κλάδου. Επίσης στη σχετική τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για το μόνιμο διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών Φυσικής Αγωγής, να ενταχθούν και όσοι από τους απασχολούμενους στο μαζικό αθλητισμό έχουν 16μηνη υπηρεσία, μέχρι τις 30/6/98.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ