Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές

Την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι "Η μικρή πλατεία" παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,την Τρίτη 24 Αυγούστου, στο θέατρο Λυκαβηττού,στις 9 το βράδυ. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση Βαγγέλη Ηλιόπουλου,σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου,σκηνικά Πάνου Παπαδόπουλου,κοστούμια Φίλιππου Παπαγεωργίου και μουσική του συγκροτήματος "Ανεμος".Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλίκη Αλεξανδράκη, Χρήστος Αποσπόρης, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδου, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιώτα Μηλίτση κ. ά. Ο Γκολντόνι, με απλότητα και ποιητική διάθεση αποτυπώνει μέσα από καυγάδες, ερωτικές φιλονικίες, ίντριγκες, σκηνές ζηλοτυπίας, διαξιφισμούς και άλλα κωμικοτραγικά περιστατικά τους χαρακτήρες των ηρώων και την καθημερινή ζωή σε μια λαϊκή φτωχογειτονιά της Βενετίας.

  • Οι "Πέρσες" του Αισχύλου από το Εθνικό θέατρο παρουσιάζονται, αύριο, στο θέατρο Φλόκα της Ολυμπίας, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή,μετάφραση Πάνου Μουλά,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα,χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αγγελικής Στελάτου.Τη μουσική έρευνα - σύνθεση και φωνητική αγωγή υπογράφει ο Σπύρος Σακκάς.Ερμηνεύουν: Μαρία Κατσιαδάκη, Σοφοκλής Πέππας, Ακύλας Καραζήσης, Νίκος Αρβανίτης, Δημήτρης Κανέλλος κ. ά. Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνιο ντι Αντζελο (φλάουτο), Ηρακλής Βαβάτσικας (μπαγιά - ακορντεόν).
  • Κυριακή και Δευτέρα, το "Θέατρο Τέχνης - Κάρολος Κουν" παρουσιάζει, στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, την "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη,σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου,σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη,σκηνικά - κοστούμια Κυριάκου Κατζουράκη,μουσική Χρήστου Λεοντή.Ερμηνεύουν: Γιάννης Βόγλης, Μαρία Σκούντζου, Κάτια Γέρου, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Παντελής Παπαδόπουλος, Γιάννης Δεγαϊτης.
  • Η "Τερέζα" του Φρέντυ Γερμανού,από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής,θα βρίσκεται σήμερα στη Νάουσα, αύριο στην Κοζάνη και την Κυριακή στην Καστοριά. Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος κ. ά.
  • Την "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη,σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το "Θέατρο της Ανοιξης", σήμερα, στην Παλαιοχώρα, αύριο στο θέατρο Ερωφίλη στο Ρέθυμνο και την Κυριακή στο Δήμο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο. Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση και η μουσική του συγκροτήματος "Αβατον".Παίζουν: Αγγελος Αντωνόπουλος, Πέμυ Ζούνη, Χρυσάνθη Δούζη, Χάρης Σώζος κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ